Warning: Undefined array key 2 in /customers/b/4/1/zetterbergblomberg.se/httpd.www/index.php on line 13 Objekt 1847711 | Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling

VÅRA OBJEKT

Nybyggd stuga med hög standard på Almåsa!

Denna stuga är byggd på mark som tidigare var parkmark när Almåsa fick möjlighet att utöka antalet kolonilotter. Stugan är på 40kvm och en rejäl veranda med 2-glasfönster är på 12kvm. Invändigt mäter det vinklade taket upp till 380cm i höjd. Stugan är byggd med 220 reglar i golv tak samt 145 reglar i vägg med full isolering där i mellan. Välkommen att sätta din prägel på en helt ny stuga!


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Almåsa
Boarea
52 Kvm
Biarea
10 Kvm
Tomtarea
364 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
2024
Fönster
2-glas och 3-glas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt VA via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober. Avloppet fungerar året runt. Det finns en vattenpump/hydrofor om man vill ha vintervatten via regnvattnet.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
2.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
10.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
15.600 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


PÅ VÅR HEMSIDA FINNS OFTA FLER OBJEKT TILL SALU SOM INTE LIGGER PÅ HEMNET ELLER ÄNNU PUBLICERATS PÅ HEMNET


Stugan


Entrén leder in till vardagsrummet. Här är högt i tak med inbyggda spotlights. Golvet i stugan är av asklaminat och alla ytskikt är vita med gips och tåliga OSBskivor bakom. Framför entrén finns ett stort trädäck med sol hela förmiddagen.

I vardagsrummets bortre hörna finns ett Ikeakök med rejäla vitvaror så som kyl/frys med kallvattentapp, induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn från Siemens och inbyggd micro. Köksväggen är kaklad och det finns en stor diskho med 1-greppsblandare.

Badrummet är helkaklat och säljaren garanterar att allt arbete är fackmannamässigt utfört med erforderlig fuktspärr. Här finns stor duschhörna, WC, fläkt, tvättställ och ett vädringsfönster. Varmvattenberedaren från Nemi är på 100L och det finns plats för en tvättmaskin.

Sovrummet har ett stort 3-glasfönster mot trädgården och här är plats för både dubbelsäng och garderober.

Verandan på 12kvm har trallgolv, spotlights i taket och två glasfönster. Skjutdörrar i 2-glas leder ut på det andra stora trädäcket med sol eftermiddag/kväll.

 

Det finns en nybyggd bod på 10kvm som är isolerad, har dragen el och har 3-glasfönster. Det återstår för nästa ägare att lägga golv och sätta gipsskivor.

Trädgården har ett staket med täta maskor och det finns ett visst insynsskydd. I övrigt är det en lättskött gräsmatta.

I avgiften till föreningen på ca 10 000kr ingår arrende, vatten, avlopp och egen parkeringsplats. Avgiften är inräknad i den uppskattade driftskostnaden på 15 600kr, då är det inte inräknat att stugan värms upp vintertid.

Stugan behöver ett uppvärmningssystem. Den billiga varianten är ett par direktverkande element för någon tusenlapp och den mer ekonomiska varianten är en luft/luft värmepump för ca 12 000kr.

Stugan har en vattenpump/hydrofor om nästa ägare är intresserad av att använda regnvatten som vintervatten (ej dricksvatten).

Stugan har ett modernt elsystem med automatsäkringar, jordade uttag och jordfelsbrytare.

Stugan är ej bunden till något fiberdata avtal.

 

 


Almåsa


Se föreningens hemsida för info om stadgar, byggregler mm

www.almasa-fritidsby.com

Huvudbyggnad får vara 40kvm, inglasad veranda 12kvm, skärmtak utan inglasning 15kvm och friggebod på 10kvm.

Almåsa är Sveriges största Koloniförening med 634 stugor. Föreningen bildades 1968.

Man får inte bosätta sig permanent i Almåsa eller mantalsskriva sig där.

För att få köpa en stuga på Almåsa måste man vara skriven i Skåne.

Överlåtelseavgiften till föreningen är 1500kr från köparen och 1500kr från säljaren.

Finansiering
Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.

 


Undersökningsplikt


Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller i de flesta fall som innefattar köpet men jordabalken reglerar bland annat dolda fel om det skulle bli en tvist om byggnaden har något dolt fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen/Jordabalken för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.

 


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ David

Omdömen från säljare om David Blomberg via "Hitta mäklare" där ni själva kan se mäklarens statistik.

13 aug 2024
"Mäklaren hade fast arvode, och kunde därför ha gjort en snabb affär vid visningen. Men det gjorde han inte. Han fortsatte anstränga sig. Ställde upp på extra visning. Utan att han personligen tjänade mer på det. Över huvud taget rak, redig och klar. Lätt att ha att göra med. Kan tveklöst rekommenderas."
säljare på Åkerögången 205

13 aug 2024
"Jag har inget negativt att säga för information varje gång om någon har ringt eller pratat med honom han har skickat SMS i tid
Mvh Smilja"
säljare på Flansbjär Stuga Nr 10

31 maj 2024
"Vi är mycket nöjda med Davids arbete"
säljare på Violgången 264

25 maj 2024
"Proffesionell och trevlig"
säljare på Bk Spurt Nr 27

23 aug 2023
"Palitligt, engagerad och malinriktad maklare. Jattenojd med hans insats och agerade. Mycket trevlig person."
säljare på Viktoriagången 390



PRIS

850.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2024 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.