Warning: Undefined array key 2 in /customers/b/4/1/zetterbergblomberg.se/httpd.www/index.php on line 13 Objekt 1844961 | Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling

VÅRA OBJEKT

Välskött stuga på havsnära Sibbarp - Västkustens Koloniområde!

Välkommen till en genomtänkt koloni med hög kvalitet på både byggnad och tomt. Stugan har renoverats varsamt sen ägaren köpte stugan 2020. Läget är bra med långt till närmast trafikerade väg men ändå lagom avstånd till parkeringen och servicehuset. På Rosengången finns grönska och himmel i överflöd. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Västkusten Sibbarp
Boarea
26 Kvm
Biarea
22 Kvm
Tomtarea
409 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1953
Fönster
2-glas och 1-glas mot verandan
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten via föreningen från tidig april till sen oktober. Eget avlopp via stenkistor.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
9.700 kr/år
Driftkostnad - Totalt
14.800 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


PÅ VÅR HEMSIDA FINNS OFTA FLER OBJEKT TILL SALU SOM INTE LIGGER PÅ HEMNET ELLER ÄNNU PUBLICERATS PÅ HEMNET


Stugan


En 17kvm stor veranda inleder. Här är plats för både matbord och soffhörna. Skjutglas gör det möjligt att välja hur öppet man vill ha det mot trädgården. Här är vitt innertak och trädäck. Verandan byggdes 2006 och är fortfarande i bästa skick.

En hall med öppet till nock inleder. Hela stugan har ett nyare parkettgolv av ek och ytskikten är fräscht vita. Stugan är 26kvm utan verandan. I hallens förlängning finns kyl/frys från Cylinda och en spis/ugn med två plattor. Ovanför finns en elektrisk fläkt.

Köket har bevarad äldre charm med fina luckor och bra arbetsytor. Här finns en rund diskho och 1-greppsblandare. Under golvet finns en betongsval som rymmer en back dricka.

Sovrummet har en platsbyggd säng som är 80cm bred infälld och 160cm bred utfälld. Här finns även en platsbyggd garderob där det moderna elskåpet med automatsäkringar och jordfelsbrytare är placerat.

Vardagsrummet har öppet till nock med synliga vita takstolar. Här finns en nyare bäddsoffa från ILVA och TV. Inventarier och redskap kan ingå i köpet.

 

Från utsidan kommer man in till en enkel toa modell Portapotti ( föreningen har tömning på området). Här finns även en ny varmvattenberedare. Mitt i mot toan finns en enkel bod som kan bli dusch om man kopplar upp sig mot kökets blandare med en Gardenakoppling när det är dags att duscha.

Vid ingången till området finns föreningens gemensamma duschar och moderna WC i en fräsch stuga. Det gemensamma utrymmet håller hög nivå på städning och bara medlemmar har nyckel till stugan.

 

I trädgården växer det två silverpäron, ett körsbärsträd, två äppelträd, en lagerhägg, rabarber, jordgubbar, smultron och  en korall kornell häck mot Rosengången. En trädgårdsbod på 4kvm rymmer redskapen. Det finns en arbetshörna med kallvatten och arbetsbänk på den stensatta ytan bakom stugan.

Inventarier och redskap så som en robotgräsklippare från 2017 kan ingå i köpet.

I den årliga avgiften till föreningen på 9700kr ingår det arrende, vatten, parkering och tillgång till föreningens servicehus med två fräscha helkaklade duschar och två moderna WC-toaletter. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 14 800kr/år.

Stugans taxeringsvärde är 143 000kr.

Renoveringar

2020 köps stugan. Ny kyl/frys, spis och köksrenovering. Stugan får öppet till nock i hall och vardagsrummet och isoleras med 120mm i taket. Ny ek parkett läggs.

2023 Allt trädäck bytts till nytt.

2024 Ny varmvattenberedare.

 


Föreningen Västkusten


Historia

Koloniföreningen Västkusten bildades 1952. Området ägdes då av Skånska Cementaktiebolaget och uppläts endast till i bolaget anställda. Först senare år har utomstående fått förvärva kolonilott. Områdets areal uppgår till 30 520 kvm och har 86 kolonilotter. - Med bolagets ekonomiska stöd och lån kunde de nyblivna koloniägarna genom eget och gemensamt arbete färdigställa området. I det ursprungliga kontraktet angavs noggrant kolonistugorna maximala storlek och hur de skulle placeras på kolonilotten. Redan tidigt byggdes gemensam toalettbyggnad och förråd. - Skånska Cementaktiebolaget ändrade namn och gick upp i eller förvärvades av andra bolag. Genom bytesavtal mellan Heidelberg Cement och Malmö kommun 2008 förvärvade kommunen området.

 

Kolonilotten
Den upplåtna tomten skall skötas på ett sådant sätt att den ger ett vårdat intryck. Häckar, buskar eller träd får ej hänga ut i gångar eller in på grannens tomt. Odlingar, gräsmattor och rabatter skall hållas i vårdat skick. Det är arrendatorns skyldighet att hålla rent i gången utanför tomten. Undvik att placera något utanför din egen tomtgräns såsom cyklar, mopeder eller annat som tar plats i gången. Bekämpa inte ogräset med gifter, utan ta det för hand och tänk miljövänligt.

Med den nya detaljplanen som är framtagen och vunnit laga kraft gäller från nu även i denna föreningen de maximala byggregler en koloni i Malmö kan få tillstånd för på 40 kvm huvudstuga plus en 15 kvm friliggande stuga, 12 kvm uterum samt 15 kvm skärmtak.

Arrendeavgift
Arrendeavgiften beslutas under årsmötet föregående år och är uppdelad för att betalas 2 ggr om året. Halva avgiften betalas senast 30 mars och resterande senast 30 september. 2st inbetalningsavier skickas ut i samband med kallelse till årsmötet i januari/februari. Påminnelseavgift tillkommer vid försenad inbetalning med 200 kronor vid första påminnelsen och med 500 kronor vid andra påminnelsen.

Överlåtelse/Försäljning
Funderar du på att sälja eller överlåta måste du informera styrelsen innan försäljning eller överlåtelse sker. En överlåtelseavgift på 500 kronor betalas av köparen till föreningen vi försäljning.

Uthyrning
Det är förbjudet att hyra eller låna ut stuga utan styrelsens medgivande.

Boende

Arrendet löper ut och förnyas 2025. Föreningen har 5-årigt arrende med Malmö stad.

Planer på kommunalt avlopp finns. Vid kommunalt avlopp kommer arrendetiden bli 20 år.

Permanent boende är inte tillåtet på området.

Fastighetsbeteckning på hela området: Malmö Limhamn 154:229

Hemsida: www.vastkustenskoloni.se

Kontakt: styrelsen@vastkustenskoloni.se


Undersökningsplikt


Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller i de flesta fall som innefattar köpet men jordabalken reglerar bland annat dolda fel om det skulle bli en tvist om byggnaden har något dolt fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen/Jordabalken för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.

 


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet och andra relevanta hemsidor. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ David

Omdömen från säljare om David Blomberg via "Hitta mäklare" där ni själva kan se mäklarens statistik.

13 aug 2024
"Mäklaren hade fast arvode, och kunde därför ha gjort en snabb affär vid visningen. Men det gjorde han inte. Han fortsatte anstränga sig. Ställde upp på extra visning. Utan att han personligen tjänade mer på det. Över huvud taget rak, redig och klar. Lätt att ha att göra med. Kan tveklöst rekommenderas."
säljare på Åkerögången 205

13 aug 2024
"Jag har inget negativt att säga för information varje gång om någon har ringt eller pratat med honom han har skickat SMS i tid
Mvh Smilja"
säljare på Flansbjär Stuga Nr 10

31 maj 2024
"Vi är mycket nöjda med Davids arbete"
säljare på Violgången 264

25 maj 2024
"Proffesionell och trevlig"
säljare på Bk Spurt Nr 27

23 aug 2023
"Palitligt, engagerad och malinriktad maklare. Jattenojd med hans insats och agerade. Mycket trevlig person."
säljare på Viktoriagången 390



PRIS

825.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2024 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.