Warning: Undefined array key 2 in /customers/b/4/1/zetterbergblomberg.se/httpd.www/index.php on line 13 Objekt 1840723 | Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling

VÅRA OBJEKT

Rejäl stuga på Almåsa med utsikt mot vacker natur!

Nu har du möjlighet att överta en välvårdad stuga på fint läge med utsikt över Almåsas odlingslandskap och fågelrika våtmarker. Verandan är inredd och har full boende bekvämlighet så hela stugan får en boyta närmare 52kvm. Lättskött trädgård med nyare förråd på 15kvm som delvis är isolerad. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Almåsa
Boarea
52 Kvm
Biarea
15 Kvm
Tomtarea
345 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1950-tal
Fönster
2-glas samt 3-glas
TV & Internet
Anslutet till fiber året runt. Köpet är beroende av att köparen tar över abonnemanget till fibern. Kostnaden är nu 382kr/månaden för fibern.
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt VA via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober. Avloppet fungerar året runt. Det finns möjlighet att ha vatten i stugan även på vintern men med begränsad vattentillgång.
Driftkostnad - El
22.308 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
2.212 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
10.800 kr/år
Driftkostnad - Totalt
35.320 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


PÅ VÅR HEMSIDA FINNS OFTA FLER OBJEKT TILL SALU SOM INTE LIGGER PÅ HEMNET ELLER ÄNNU PUBLICERATS PÅ HEMNET


Stugan


På privat läge finner ni denna välskötta tomt på 345kvm. Här finns bara en fin gräsmatta och en tät tujjahäck så trädgården är väldigt lättskött. Insynsskyddet från sidorna är heltäckande.

Entrén leder in till verandan som är fullt isolerad och renoverad till boyta. Här är laminatgolv, trätak och stora 2-glasfönster mot trädgården. En perfekt plats för stora middagar och avkoppling.

Vardagsrummet har laminatgolv, tapet, synlig äldre trä takbjälke. Här är stora fönster mot trädgården och bekväma möbler och TV. Alla möbler och redskap kan ingå i köpet.

Sovrummet har ljust laminatgolv och en snygg fondvägg med bränt trä ger karaktär. Sovrummet är utrustat med två garderober, vikta extrasängar och en 160cm dubbelsäng.

Det är öppet mellan vardagsrum och kök. Köket har ett klinkergolv ( som har några sprickor ) och modern köksinredning från Nexus med dämpare. Utrustningen består av diskmaskin från Siemens, kyl/frys från Bosch, spis/ugn från Gram och fläkt med utsug. Här är rostfri diskbänk med två hoar och 1-greppsblandare.

På väg till badrummet finns en praktisk förvaring bakom en gardin.

Badrummet är helkaklat och välutrustat. Någon klinkerplatta är sprucken men då det är duschkabin har det bara kosmetisk betydelse. Här finns WC, tvättställ, spegelskåp och tvättmaskin/torktumlare i kombination.

 

Det finns ett knuttimrat förråd byggt 2018 med två rum. Det större rummet har dubbeldörrar. Det mindre rummet är fullt isolerat. Det finns en elkabel som ligger i marken till stugan (ej permanent lösning). Gräsklipparen går över kabeln utan problem.

Renoveringar

2010 Ny luft/luft värmepump. Ägarna köper stugan.

2011 köksrenovering

2012 Ny köksfläkt

2014 Målat stugan utvändigt. Det är snart dags igen.

2016 Trädäck till paviljong

2017 Tvättmaskin med inbyggd torktumlare

2018 Nytt förråd på 15kvm

2019 Ny diskmaskin

2020 Verandan renoveras till bostandard

2021 Nya fönster på verandan och i badrummet

2022 Ny duschkabin, kommunalt VA kopplas på, fiber kopplas in, pool på 4,7kubik med värmepump installeras

2023 Markis över gattet , ny robotgräsklippare (ingår)

2024 Sovrummet fräschas upp med fondvägg, målade väggar och en ny vikdörr

 

I avgiften till föreningen på ca 10 800kr/år ingår det arrende, vatten, avlopp, parkering mm. Avgiften är inräknad i den totala årskostnaden på 35 320kr. 

Av denna del så är 22 308kr elförbrukning. Det normala är en elkostnad på 3000kr-5000kr/år men ägarna har haft 18grader invändigt hela året. Detta har de haft sen de köpte stugan 2010 vilket stugan mår väldigt bra av.

Inventarier och redskap så som robotgräsklippare och elektrisk häcksax kan ingå i köpet. 

Stugan är ansluten till datafiber året runt och detta köp kommer vara förbundet med att de nya ägarna tar över abonnemanget. 

 

 


Almåsa


Se föreningens hemsida för info om stadgar, byggregler mm

www.almasa-fritidsby.com

Huvudbyggnad får vara 40kvm, inglasad veranda 12kvm, skärmtak utan inglasning 15kvm och friggebod på 15kvm.

Almåsa är Sveriges största Koloniförening med 634 stugor. Föreningen bildades 1968.

Man får inte bosätta sig permanent i Almåsa eller mantalskriva sig där.

För att få köpa en stuga på Almåsa måste man vara skriven i Skåne.

Överlåtelseavgiften till föreningen är 1500kr från köparen och 1500kr från säljaren.

Finansiering
Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Undersökningsplikt


Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller i de flesta fall som innefattar köpet men jordabalken reglerar bland annat dolda fel om det skulle bli en tvist om byggnaden har något dolt fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen/Jordabalken för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.

 


Har du en stuga du vill sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett  på Hemnet, Booli mm och vårt eget spekulantregister. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ David

Omdömen från säljare om David Blomberg via "Hitta mäklare" där ni själva kan se mäklarens statistik.

13 aug 2024
"Mäklaren hade fast arvode, och kunde därför ha gjort en snabb affär vid visningen. Men det gjorde han inte. Han fortsatte anstränga sig. Ställde upp på extra visning. Utan att han personligen tjänade mer på det. Över huvud taget rak, redig och klar. Lätt att ha att göra med. Kan tveklöst rekommenderas."
säljare på Åkerögången 205

13 aug 2024
"Jag har inget negativt att säga för information varje gång om någon har ringt eller pratat med honom han har skickat SMS i tid
Mvh Smilja"
säljare på Flansbjär Stuga Nr 10

31 maj 2024
"Vi är mycket nöjda med Davids arbete"
säljare på Violgången 264

25 maj 2024
"Proffesionell och trevlig"
säljare på Bk Spurt Nr 27

23 aug 2023
"Palitligt, engagerad och malinriktad maklare. Jattenojd med hans insats och agerade. Mycket trevlig person."
säljare på Viktoriagången 390



PRIS

660.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2024 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.