Warning: Undefined array key 2 in /customers/b/4/1/zetterbergblomberg.se/httpd.www/index.php on line 13 Objekt 1837277 | Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling

VÅRA OBJEKT

SÅLD 425.000KR…… …..En ny tomt på Sibbarp 2025 ett par minuters promenad från stranden är vad köparen av denna stuga har att se fram emot / På Lundavägens koloniförening finns denna stuga till salu, belägen på en 312 kvm (föreningsinfo) alt (328 kvm enligt kommunen) stor tomt. Denna förening ska som bekant flyttas till Sibbarp om ca 1 år, ett stenkast från havet. Den nya detaljplanen för platsen i Sibbarp är klar och har vunnit laga kraft. Stugan kan flyttas eller eventuellt bygger man en ny stuga på den nya tomten. Kontakta ansvarig mäklare Marcus på marcus@zbf.se eller 0704156025 för mer info


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
(Sibbarp 2025) Lundavägens koloniförening
Boarea
20 Kvm
Biarea
10 Kvm
Tomtarea
328 Kvm
Antal rum
2
Byggår
1930
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Vatten april till oktober
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
1.700 kr/år
Driftkostnad - Totalt
3.200 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


PÅ VÅR HEMSIDA FINNS OFTA FLER OBJEKT TILL SALU SOM INTE LIGGER PÅ HEMNET ELLER ÄNNU PUBLICERATS PÅ HEMNET


Stugan


Denna förening ska flyttas till Sibbarp under 2025. Platsen blir fältet ett stenkast ifrån Sibbarps strand. (Se bild i bildlistan var kommunen tänker sig placera de nya ersättningstomterna) 

Kommunen har sagt att ens ersättningstomt blir samma storlek som nuvarande. Enligt föreningen är denna tomt 312 kvm men kommunen har mätt upp den till 328 kvm.

Stugägare kan antingen välja på att flytta med befintlig stuga eller bygga en ny stuga sen på den nya tomten i sibbarp. (Ett exempel på en ny nyckelfärdig stuga om 20 kvm finns i bildlistan. Stugan i exemplet kostar 65.000kr) 

https://www.bygghemma.se/tradgard-och-utemiljo/hus-och-fritidshus/stugor/attefallshus/stuga-palmako-iris-199-m2/p-1240546

Om man väljer att bygga en ny stuga på tomten i Sibbarp är man ändå själv ansvarig för att riva och forsla bort befintliga byggnader m.m på nuvarande tomt. Kommunen kräver att nuvarande tomt är tom på byggnader och övriga saker som kan finnas. Man bekostar även själv ditsättandet av de nya plintar som krävs för att kunna placera nuvarande eller ny byggnad på nya tomten. 

Eftersom denna förening är en närkoloni gäller att huvudbyggnaden får vara 20 kvm. I anslutning till stugan får man ha ett uterum på 7.5 kvm samt att man även får ha en fristående förrådsbyggnad på tomten på 3 kvm. 

Vatten finns i dagsläget på området april-okt men föreningen har inget kommunalt avlopp.

Kommunalt vatten kommer att finnas till tomtgräns på sibbarp som är till för bevattning och utomhusbruk. Kommunalt avlopp för toalett kommer ej anläggas till denna föreningen i sibbarp. (Föreningen diskuterar dock med kommunen om eventuellt avlopp till kök, handfat m.m så att man även kan dra in vatten i stugan men det är inget som kan garanteras i dagsläget)

Det kommer finnas gemensamhetsanläggning på nya området med toaletter m.m samt parkeringsytor. 

Anslutning till elnätet är enligt kommunen upp till föreningen och inget som kommunen kommer lägga sig i eller ha åsikter om. Varje kolonist är därav fri att ansluta sin stuga till elnätet. 

Nya läget ett stenkast från Sibbarps strand kommer göra denna förening till den mest havsnära av alla föreningar i Malmö

Avgift till föreningen är ca 1700kr/år inkl arrende, vatten, medlemsavgift m.m.

Stugan säljs i befintligt skick 

Tillträde ca 2 veckor.

Kontakta ansvarig mäklare Marcus på marcus@zbf.se eller 0704156025 för mer info


Lundavägen


Lundavägen är en av de äldsta trädgårdskoloniområden i Sverige och bildades redan 1905. Området är beläget centralt i Värnhem stadsdel och omfattar 27 stugor/tomter.

Denna förening ska som bekant flyttas om ca 1 år. Kommunen har sagt att ens ersättningstomt blir samma storlek som nuvarande och vatten kommer dras till tomtgräns  

Tidsplanen 2025 är den senaste info kommunen meddelat. Eventuella förseningar kan givetvis uppstå. 

För att få köpa en kolonistuga behöver man vara bosatt i Malmö 


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.



PRIS

425.000 kr

Eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE

Marcus Zetterberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2024 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.