VÅRA OBJEKT

Välkommen till denna moderna stuga där mycket har renoverats senaste året. Stugan är belägen på en grönskande insynsskyddad hörntomt i lugnt läge på jägershill 2 med fruktträd, stor träaltan där man njuter av solen till dess nedgång, mysiga naturliga uteplatser, härliga gräsytor, odlingsytor och mycket mer därtill Här finns även en egen brunn vilket innebär att det finns tillgång till vatten även vintertid när det kommunala vattnet är avstängt.


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Jägershill 2
Boarea
40 Kvm
Biarea
20 Kvm
Tomtarea
322 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1960
Fönster
Nyare
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten April-Okt, egen brunn vintertid
Driftkostnad - El
4.500 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.700 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
10.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
16.200 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


PÅ VÅR HEMSIDA FINNS OFTA FLER OBJEKT TILL SALU SOM INTE LIGGER PÅ HEMNET ELLER ÄNNU PUBLICERATS PÅ HEMNET


Stugan


Välkommen till denna moderna stuga där mycket har renoverats senaste året.

Stugan är belägen på en grönskande insynsskyddad hörntomt i lugnt läge på jägershill 2 med fruktträd, stor träaltan där man njuter av solen till dess nedgång, mysiga naturliga uteplatser, härliga gräsytor, odlingsytor och mycket mer därtill 

Här finns även en egen brunn vilket innebär att det finns tillgång till vatten även vintertid när det kommunala vattnet är avstängt.

Stugans boyta sitter ihop med stugans biyta och förrådsyta, vilket i praktiken innebär att stugans totala yta är ca 60 kvm.

Vardagsrum och kök i öppen planlösning och i en storlek som gör att såväl matsalsmöbler och soffgrupp får plats med gott om yta över.

Det finns två stora rymliga sovrum.

Badrum med klinkergolv, dusch och modern tvättmaskin samt en separat toalett med elmulltoa. Det finns gott om plats i badrummet för den som vill installera en toalett även där  

Varje kolonist betalar in till en fond som är tänkt att användas till finansiering av anläggandet av det kommunala avloppet. Varje kolonist ska totalt betala in 40.000kr enligt plan. Den inbetalda summan till fonden (i dagsläget inbetald summa av säljarna och varierar lite från stuga till stuga) återbetalas till säljarna vid försäljning av sin stuga genom att köparen löser ut den redan inbetalda summan till säljaren. (Summan för övertagande av pengarna i fonden är separat och utöver köpeskillingen för själva stugan)

Föreningen planerar köp av marken och ombildning till bostadsrättsförening (detta innebär inte att det blir året runt-bostäder och kommer även fortsättningsvis vara kolonistugor där vattnet stängs av på vintern) Ombildningen kommer däremot möjliggöra belåning av stugorna i föreningen (vilket i nuläget inte är möjligt på arrenderad mark) och därav ökade priser för stugorna när betydligt fler kommer ha möjlighet att köpa stugor i föreningen  

Läs mer om det senaste i bilagan ”informationsmöte” här i annonsen  

Uppvärmning sker via energisnål luft/luftvärmepump 

Avgift till föreningen är ca 10.000kr/år inkl arrende, vatten, sophantering m.m.

Varmt välkomna på visning!


Jägershill 2


Jägershill Sommarstad 2 ligger i Östra delen av Malmö strax utanför Jägersro travbana. Det finns 165 stuglotter inom området, lotterna är mellan 300m² och 500m². Inom området finns ett föreningshus en dansbana samt en idrottsplats med dusch, boule, minigolf och fotbollsplan. På varje lott får kolonisten bygga en stuga på max 40m², en friggebod på 15m², en inglasad veranda på 12m² samt ett växthus på 6m². Sommarvatten finns från c:a 15 april till den 15 oktober, detta är beroende på vädret eftersom våra ledingar inte ligger frostsäkert. Stadigvarande boende är tillåtet under den tid då vattenledningen är öppen. 

Man måste bo i Malmöområdet för att få köpa stuga i föreningen.

Man kan inte mantalsskriva sig på kolonistugan och man får inte bo där permanent på vinterhalvåret.

Diskussioner pågår med den privata markägaren om att föreningen kan få köpa loss marken. Det är beslutat att kommunalt avlopp ska anläggas på koloniområdet.

Överlåtelseavgiften till föreningen är 1500kr för köparen och 1500kr för säljaren.

Förhandling pågår med markägaren om kommunalt avlopp och om eventuell friköpning av marken.

Varje kolonist betalar in till en fond som är tänkt att eventuellt användas vid behov av egen insats för köp av marken eller framtida avlopp. Varje kolonist ska senast 31/12 2024 betalt in 40.000kr. Den inbetalda summan till fonden återbetalas vid försäljning av sin stuga och det övergår på nya ägaren att deponera till fonden  

Mer info på              http://www.jagershill2.se/

Föreningen har 5årskontrakt med den privata markägaren som omförhandlas 2025.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Viktigt att veta inför köp


Banker lånar normalt inte ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som en osäker pant.

Den typ av lånelöften banker ger för fritidshus gäller inte för denna typ av stugor som ligger på koloniområden där man arrenderar marken. 

En väg att finansiera stugan kan vara att ta ett lån på sin bostadsrätt eller fastighet om utrymme finns.

För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan du anlita oss som mäklare för att få en värdering av din egendom.


Visning & vägbeskrivning


Alla är såklart välkomna på våra visningar, även om man inte skulle ha bokat in sig. Men vi rekommenderar att boka. 

Visningar kan ibland bli inställda av olika anledningar, som t.ex om ett objekt blivit sålt. 

Om ni då inte bokat in er så har vi ingen möjlighet att kontakta er så ni slipper åka dit i onödan. 

Eftersom kolonistugor inte har några officiella adresser går det oftast inte söka vägbeskrivning i t.ex Google Maps. Samma adressnamn som ett koloniområde valt att använda sig av på området kan ibland finnas som riktig adress någon annanstans i Malmö och det kommer då bli dit Google Maps visar vägbeskrivningen.

För att få en korrekt vägbeskrivning finns 2 alternativ. 

Alt. 1: När man gått in på ett objekt via Hemnet finns att klicka på ”karta” och där kan man söka vägbeskrivning. 

Alt.2: När man klickat sig vidare från Hemnet för att läsa mer om objektet kan man trycka på adressen i annonsen (som är i orange färg)

Då öppnas automatiskt Google Maps och du får en vägbeskrivning. 


Har du stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 29.500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med.
Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet, hittahem, booli m.fl. Vår proffsfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Boka ett möte för mer ingående information. Ser fram mot ett givande samarbete/ Marcus 0704-156025 Marcus@zbf.sePRIS

595.000 kr

Eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE

Marcus Zetterberg

Reg. Fastighetsmäklare

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2024 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.