VÅRA OBJEKT

Helrenoverad stuga på Jägershill 2!

Denna stuga har helrenoverats under det senaste året. Det enda som är kvar är plintarna och regelverket. Stugan är välisolerad i golv, vägg och tak. Hörntomten på 449kvm ligger på bar läge invid Risebergabäcken. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Jägershill 2
Boarea
45 Kvm
Biarea
10 Kvm
Tomtarea
449 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1950-tal, renoverad 2024
Fönster
2-glas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten via föreningen från tidig april till sen oktober. Avlopp till stenkista. Kommunalt avlopp är under planering. Se bifogad PDF
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
2.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
10.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
15.600 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


PÅ VÅR HEMSIDA FINNS OFTA FLER OBJEKT TILL SALU SOM INTE LIGGER PÅ HEMNET ELLER ÄNNU PUBLICERATS PÅ HEMNET


Stugan


Tomten har ett trevligt hörnläge med äldre äppelträd, stensatta gångar och gräsmatta. Entrén till stugan är på sydsidan där det även finns en insynsskyddad stensatt uteplats. Boytan i stugan är ca 45kvm.

Dörren leder in till vardagsrummet med vita ytskikt och ett ljust laminatgolv. Stugan har stora moderna fönster åt alla riktningar utom mot grannen i öster.

Takhöjden är generös med 240cm centralt. En ribbvägg av trä delar av mot sovrummet som har plats för både dubbelsäng och förvaring.

Köket är utrustat med kyl/frys från Samsung, fläkt med utsug, spis/ugn från Elektrolux och rostfri diskbänk med 1-greppsblandare. Det finns inge varmvattenberedare i dagsläget (kostar ca 3000kr).

 

Bredvid stugan finns en friggebod på ca 8kvm där det är förberett för badrum. Sammanbyggt med friggeboden finns ett förråd på ca 2kvm.

I den årliga kostnaden till föreningen på ca 10 000kr ingår det arrende, vatten, mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 15 600kr. Kommunal fastighetsavgift för byggnaden tillkommer.

Se info bladet "information markköp och kommunalt vatten avlopp" för info om planerna för området.

Stugan har modern el med automatsäkringar och jordfelsbrytare.


Jägershill 2


Jägershill Sommarstad 2 ligger i Östra delen av Malmö strax utanför Jägersro travbana. Det finns 165 stuglotter inom området, lotterna är mellan 300m² och 500m². Inom området finns ett föreningshus en dansbana samt en idrottsplats med dusch, boule, minigolf och fotbollsplan. På varje lott får kolonisten bygga en stuga på max 40m², en friggebod på 15m², en inglasad veranda på 12m² samt ett växthus på 6m². Sommarvatten finns från c:a 15 april till den 15 oktober, detta är beroende på vädret eftersom våra ledingar inte ligger frostsäkert. Stadigvarande boende är tillåtet under den tid då vattenledningen är öppen. 

Man måste bo i Malmöområdet för att få köpa stuga i föreningen.

Man kan inte mantalsskriva sig på kolonistugan och man får inte bo där permanent på vinterhalvåret.

Diskussioner pågår med den privata markägaren om att föreningen kan få köpa loss marken. Det är beslutat att kommunalt avlopp ska anläggas på koloniområdet. Det lutar att styrelsen startar en bostadsrättsförening och köper marken den vägen. Se bifogad PDF för mer info om detta.

Överlåtelseavgiften till föreningen är 1500kr för köparen och 1500kr för säljaren.

Förhandling pågår med markägaren om kommunalt avlopp och om eventuell friköpning av marken.

Varje kolonist betalar in till en fond som är tänkt att eventuellt användas vid behov av egen insats för köp av marken eller framtida avlopp. Varje kolonist ska senast 31/12 2024 betalt in 40.000kr. Den inbetalda summan till fonden återbetalas vid försäljning av sin stuga och det övergår på nya ägaren att deponera till fonden.

OBS Summan för övertagande av pengarna i fonden är separat och utöver köpeskillingen för själva stugan.

Mer info på              http://www.jagershill2.se/

Föreningen har 5årskontrakt med den privata markägaren som omförhandlas 2025.


Undersökningsplikt


Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller i de flesta fall som innefattar köpet men jordabalken reglerar bland annat dolda fel om det skulle bli en tvist om byggnaden har något dolt fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen/Jordabalken för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.

 


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet och andra relevanta hemsidor. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

495.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2024 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.