VÅRA OBJEKT

Här finns en härlig fri utsikt över ängarna, en helt underbar tomt i bästa sydvästläge där man finner både fruktträd och bärbuskar samt ett flertal uteplatser, varav den ena är friliggande med tak. Utöver detta är stugan i mycket fint skick och har ett stort uterum i västerläge med utsikt över den grönskande insynsskyddade trädgården


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Mossängen
Boarea
42 Kvm
Biarea
20 Kvm
Tomtarea
385 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1970
Fönster
2-glas
TV & Internet
Wifi finns på området. Årsavgift 550kr
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt VA, vatten April-Okt
Driftkostnad - El
4.500 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.700 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
8.624 kr/år
Driftkostnad - Totalt
14.824 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


PÅ VÅR HEMSIDA FINNS OFTA FLER OBJEKT TILL SALU SOM INTE LIGGER PÅ HEMNET ELLER ÄNNU PUBLICERATS PÅ HEMNET


Stugan


I ett härligt sydvästläge på en insynsskyddad huvuddel av trädgården, inramad av höga uppvuxna häckar samt en mindre trädgårdsdel på framsidan med fri utsikt över ängen och där det finns en uteplats att njuta av frukosten i förmiddagssolen, finner man denna oerhört fina stuga. 

Förutom framsidans uteplats finns här en uppbyggd grillplats med ståbord och takutsprång, en mysig uteplats under tak med matsalsbord (möjlighet finns för den som vill att bygga till väggar här och göra det till en gäststuga) samt en stor altan på baksidan av trädgården.

Trädgården erbjuder mängder med frukt och bär som bl.a äppelträd, plommonträd, hallon, krusbär,vinbär, rabarber, kryddlådor och ett underbart fikonträd.

Själva stugan är mycket fin och ljust inredd med ett stort vardagsrum från var man når det moderna köket (2009), det rymliga huvudsovrummet med tillhörande klädkammare, det mindre sovrummet som är perfekt som barnrum, kontor, läshörna etc, samt uterummet i västerläge som mer känns som boyta än ett uterum. 

Badrummet {2009) med tvättmaskin har ingång från uterummet och är därför inte inräknat i boytan. Eftersom boyta och biyta definieras på var sitt sätt har stugan 42 kvm boyta och 20 kvm biyta tekniskt sätt men om det vore möjligt hade jag kallat stugans ytor för 61 kvadratmeter boyta och 1 kvadratmeter biyta (en förrådsdel med separat ingång utifrån) Dessutom kan man vid ombyggnad av uteplatsen med tak få ytterligare ca 15 kvm biyta i form av en gäststuga och då en total yta av ca 77 kvm  

Alla möbler och redskap ingår i köpet såväl inne som ute.

Wifi finns installerat och kostar endast 550kr/år att använda 

Parkeringsplats 600kr/år

Avgift till föreningen är 8624kr/år inkl arrende, vatten, sophantering m.m

Taxeringsvärde 126.500kr. Det betalas 0.75% i fastighetsavgift på beloppet  Dvs 949kr/år (ingår inte i driftskostnaderna)

Info om skick/årtal kan nämnas, kök 2009, (Diskmaskinen i köket har tyvärr nyligen gett upp) badrum 2009 och allt annat i övrigt är i toppskick 

Varmt välkomna på visning! 

 


Mossängen


Mossängens Sommarstad är en koloniförening belägen i sydvästra Malmö, ungefär mellan Hyllie Vattentorn och Kalkbrottet. Elinelundsvägen, som är en förlängning av Bellevuevägen, tar dig rakt in i området där Mossängen ligger på vänster sida och Elinelunds Sommarstad ligger till höger. Det är dock två helt separata föreningar.

Föreningen skapades 1954 och har i dagsläget 363 medlemmar.

Man får bara vara bosatt på Mossängen under sommarhalvåret då vattnet är påslaget.

Man kan ej pantsätta stugan och få bolån för att köpa en kolonistuga. Man måste vara skriven i Malmöområdet för att få köpa stuga på Mossängen. 

Överlåtelse och admininstrationsavgift är 2000kr och betalas av säljaren.

Mossängen har en väldigt informativ hemsida. http://www.mossangens.se/

 


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt m.m:

Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller i de flesta fall som innefattar köpet men jordabalken reglerar bland annat dolda fel om det skulle bli en tvist om byggnaden har något dolt fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen/Jordabalken för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Viktigt att veta inför köp


Banker lånar normalt inte ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som en osäker pant.

Den typ av lånelöften banker ger för fritidshus gäller inte för denna typ av stugor som ligger på koloniområden där man arrenderar marken. 

En väg att finansiera stugan kan vara att ta ett lån på sin bostadsrätt eller fastighet om utrymme finns.

För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan du anlita oss som mäklare för att få en värdering av din egendom.


Visning & vägbeskrivning


Alla är såklart välkomna på våra visningar, även om man inte skulle ha bokat in sig. Men vi rekommenderar att boka. 

Visningar kan ibland bli inställda av olika anledningar, som t.ex om ett objekt blivit sålt. 

Om ni då inte bokat in er så har vi ingen möjlighet att kontakta er så ni slipper åka dit i onödan. 

Eftersom kolonistugor inte har några officiella adresser går det oftast inte söka vägbeskrivning i t.ex Google Maps. Samma adressnamn som ett koloniområde valt att använda sig av på området kan ibland finnas som riktig adress någon annanstans i Malmö och det kommer då bli dit Google Maps visar vägbeskrivningen.

För att få en korrekt vägbeskrivning finns 2 alternativ. 

Alt. 1: När man gått in på ett objekt via Hemnet finns att klicka på ”karta” och där kan man söka vägbeskrivning. 

Alt.2: När man klickat sig vidare från Hemnet för att läsa mer om objektet kan man trycka på adressen i annonsen (som är i orange färg)

Då öppnas automatiskt Google Maps och du får en vägbeskrivning. 


Har du stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 29.500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med.
Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet, hittahem, booli m.fl. Vår proffsfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Boka ett möte för mer ingående information. Ser fram mot ett givande samarbete/ Marcus 0704-156025 Marcus@zbf.sePRIS

925.000 kr

Eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE

Marcus Zetterberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2024 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.