VÅRA OBJEKT

Modern stuga på Mossängen!

Välkommen till en fantastisk stuga med charmig trädgård och hög boendestandard. Här njuter du av helkaklat badrum och modernt kök. På den insynsskyddade tomten finns det ett gästhus på 15kvm med hög boende standard. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.



OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Mossängen
Boarea
40 Kvm
Biarea
15 Kvm
Tomtarea
378 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1960-tal
Fönster
2-glas och 3-glas
TV & Internet
Möjlighet till WiFi via föreningen
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
2.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
9.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
14.600 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


Stugan


På lugnt läge långt ner på Mossängen finner ni denna kolonistuga. Tomten på 378kvm är spännande med mycket fruktträd, bärbuskar och blomster.

Entrén leder in till en hall med klinkergolv och matplats för två.

Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Köksdelen är modern med dämpade luckor, kaklad köksvägg och bänkskiva i mörkt trä. Utrustningen består av kyl/frys från Elektro Helios, spis/ugn och kolfilterfläkt. En dold lucka i golvet leder till ett källarrum med varmvattenberedaren.

Vardagsrummet är ljust och fräscht med laminatgolv och stora fönsterpartier mot trädgården i öster. Värmepumpen förser stugan med perfekt temperatur i alla årstider.

Sovrummet är stort med vita ytskikt och plats för både dubbelsäng och garderober.

Badrummet är helkaklat och fullt utrustat med stor duschhörna med välvda glasdörrar, WC, tvättställ, två fönster och tvättmaskin. I anslutning till badrummet finns ett förråd med klinkergolv.

 

Från vardagsrummet finns en altandörr ut mot det vinklade trädäcket i sydväst med rejält skydd från insyn. En knuttimrad gäststuga på 15kvm med isolering och 2-glasfönster ger utökade bomöjligheter.

Gäststugan har öppet till nock, laminatgolv och fina ytskikt.

På gäststugans baksida finns smart förvaring för trädgårdsredskap. Trädgården har äppelträd, björnbär och vintergrön tujja.

 

I den årliga avgiften till föreningen på ca 9000kr ingår det arrende, vatten, avlopp mm. Avgiften är inräknad i den årliga driftskostnaden på 14 600kr.

 Stugans taxeringsvärd är 258 000kr.

Ägaren köpte stugan 2015.

 


Mossängen


Mossängens Sommarstad är en koloniförening belägen i sydvästra Malmö, ungefär mellan Hyllie Vattentorn och Kalkbrottet. Elinelundsvägen, som är en förlängning av Bellevuevägen, tar dig rakt in i området där Mossängen ligger på vänster sida och Elinelunds Sommarstad ligger till höger. Det är dock två helt separata föreningar.

Föreningen skapades 1954 och har i dagsläget 363 medlemmar.

Man får bara vara bosatt på Mossängen under sommarhalvåret då vattnet är påslaget.

Man kan ej pantsätta stugan och få bolån för att köpa en kolonistuga. Man måste vara skriven i Malmöområdet för att få köpa stuga på Mossängen. 

Överlåtelse och admininstrationsavgift är 2000kr och betalas av säljaren.

Man kan få WiFi via föreningen för 550kr/år. Parkering kostar 600kr/år.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad.  Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet mm. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ David



PRIS

825.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2024 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.