Warning: Undefined array key 2 in /customers/b/4/1/zetterbergblomberg.se/httpd.www/index.php on line 13 Objekt 1796417 | Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling

VÅRA OBJEKT

En idyll till trädgård i härligt sydvästläge med fruktträd och odlingsland där man finner såväl naturliga uteplatser som en stor upphöjd altan med sol till dess nedgång är vad denna ljusa och välplanerade stuga erbjuder. Altanen nås praktiskt direkt ut från det rymliga köket. I trädgården finns även en gäststuga och i anslutning till huvudstugan en mysig inbyggd veranda.


Intresseanmälan & visningar.



OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Boarea
40 Kvm
Biarea
22 Kvm
Tomtarea
300 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1965
Fönster
Nya isolerglas 2024
Tak
Nyare plåttak
Vatten & avlopp
Kommunalt VA, vatten April-Okt
Driftkostnad - El
4.500 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.700 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
6.500 kr/år
Driftkostnad - Totalt
12.700 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


PÅ VÅR HEMSIDA FINNS OFTA FLER OBJEKT TILL SALU SOM INTE LIGGER PÅ HEMNET ELLER ÄNNU PUBLICERATS PÅ HEMNET


Stugan


Välkommen till denna ljusa härliga stuga i mycket fint skick belägen på en idyllisk grönskande tomt i sydvästläge

Hela den underbara trädgården är genomtänkt planerad och vart man än befinner sig ger den en njutbar känsla av dess alla olika variationer av blomster, buskar, uppväxta häckar, fruktträd och odlingsland.

Här finns utöver flera naturliga uteplatser även en stor upphöjd altan med sol till dess nedgång, en stensatt uteplats i skydd av träd för de riktigt varma dagarna samt en uteplats i anslutning till den stora inredda gäststugan.

Utöver detta finns även en inbyggd veranda i anslutning till huvudstugans entré i söderläge. 

Mellan den inredda gäststugan och den upphöjda altanen ligger ett stort välskött trädgårdsland med mängder av olika grönsaker, örter och bär 

Ett steg in från den upphöjda altanen via en altandörr når man praktiskt rakt in till det rymliga köket med gott om förvaringsutrymmen och beredningsytor  

Stugan erbjuder vidare ett stort lust vardagsrum med utsikt över nästa hela trädgården, en hall från vart man når samtliga rum, ett generöst sovrum samt ett modernt helkaklat badrum  

Stugan har bl.a ett nyare plåttak, modern el, samtliga fönster är nya 2024, altan byggd 2021, fasad renoverad 2022, gäststuga renoverad 2021, staket/stängsel nytt 2023 m.m.

Möbler och redskap ingår delvis i köpet  

Avgift till föreningen är ca 6500kr/år inkl arrende, vatten, sophantering m.m.

P-plats finns att hyra

Tillträde ca 2 veckor 

Taxeringsvärde 345.000kr

Varmt välkomna på visning! 


Ärtholmen


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.

Föreningen har 20års arrendeavtal mot Malmö Stad. Avtalet omförhandlas år 2029. Mot kolonisterna har föreningen 5-åriga avtal som förnyas automatiskt.

1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden. 

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och bastu. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen  artholmen.vaktmastare@artholmen.org

Överlåtelseavgiften på 1500kr betalas av köparen och 500kr betalas av säljaren. Bankkonto 82149 943 593 749-6 Swish 123 173 9143


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Viktigt att veta inför köp


Banker lånar normalt inte ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som en osäker pant.

Den typ av lånelöften banker ger för fritidshus gäller inte för denna typ av stugor som ligger på koloniområden där man arrenderar marken. 

En väg att finansiera stugan kan vara att ta ett lån på sin bostadsrätt eller fastighet om utrymme finns.

För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan du anlita oss som mäklare för att få en värdering av din egendom.

Fastighetsavgift för kolonistugor är 0.75% per år baserat på taxeringsvärdet (ingår ej i driftskostnaderna och dras automatiskt via skattesedeln) 


Visning & vägbeskrivning


Alla är såklart välkomna på våra visningar, även om man inte skulle ha bokat in sig. Men vi rekommenderar att boka. 

Visningar kan ibland bli inställda av olika anledningar, som t.ex om ett objekt blivit sålt. 

Om ni då inte bokat in er så har vi ingen möjlighet att kontakta er så ni slipper åka dit i onödan. 

Eftersom kolonistugor inte har några officiella adresser går det oftast inte söka vägbeskrivning i t.ex Google Maps. Samma adressnamn som ett koloniområde valt att använda sig av på området kan ibland finnas som riktig adress någon annanstans i Malmö och det kommer då bli dit Google Maps visar vägbeskrivningen.

För att få en korrekt vägbeskrivning finns 2 alternativ. 

Alt. 1: När man gått in på ett objekt via Hemnet finns att klicka på ”karta” och där kan man söka vägbeskrivning. 

Alt.2: När man klickat sig vidare från Hemnet för att läsa mer om objektet kan man trycka på adressen i annonsen (som är i orange färg)

Då öppnas automatiskt Google Maps och du får en vägbeskrivning. 


Har du stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 29.500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med.
Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet, hittahem, booli m.fl. Vår proffsfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Boka ett möte för mer ingående information. Ser fram mot ett givande samarbete / Marcus 0704-156025 Marcus@zbf.se



PRIS

995.000 kr

Eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE

Marcus Zetterberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2024 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.