VÅRA OBJEKT

Privat läge på Kölnan!

Detta är en stuga som ligger längst in på en återvändsgränd på insynsskyddad tomt. En mindre väg går bredvid tomten så det är lätt att lasta av saker och folk med bil. Standarden är hög med helkaklat badrum och fina ytskikt. Trädgården är väl uttänkt med insynsskydd, fruktträd och vindruvor. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Kölnan
Boarea
37.5 Kvm
Biarea
22 Kvm
Tomtarea
324 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1960
Fönster
2-glas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt VA via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
4.800 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
2.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
12.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
18.800 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


PÅ VÅR HEMSIDA FINNS OFTA FLER OBJEKT TILL SALU SOM INTE LIGGER PÅ HEMNET ELLER ÄNNU PUBLICERATS PÅ HEMNET


Stugan


Från trädäcket i sydväst leder entrén in till en liten hall med god klädförvaring. Sovrummet är rakt fram med vinklat tak och fönster i två väderstreck. Här är plats för en stor dubbelsäng och klädförvaring.

Vardagsrummet har ett nyare laminatgolv liksom resten av stugan. Här är trätak och träpanel på väggarna vilket ger ett rustikt intryck. Alla möbler kan ingå i köpet.

Köket är välplanerat med mycket förvaring och bra arbetsytor. Utrustningen består av kyl/frys från Bosch, gas spis med elektrisk ugn, micro, rostfri diskbänk med två hoar och kaklad köksvägg.

Badrummet är helkaklat och renoverades av säljaren 2020. Säljaren garanterar att arbetet är fackmannamässigt utfört med erforderlig fuktspärr. Här är WC, kommod, spegelskåp med belysning, högskåp, varmvattenberedare på 50L, fönster och en stor duschhörna med välvda glasdörrar.

Uterummet på 12kvm är inte inräknat i boytan. Här är brädfodrade väggar, skjutfönster och kanalplasttak. En fantastisk plats att njuta av trädgården i alla väder. Det finns automatsäkringar och jordfelsbrytare i stugan.

 

I den välskötta trädgården på 324kvm finns en fristående bod på 10kvm med mycket redskap och verktyg som kan ingå i köpet. Röda vindruvor klättrar på stugans södra fasad.

Den årliga avgiften till föreningen är på ca 12 000kr och inkluderar arrende, vatten, avlopp och egen P-plats. Avgiften är inräknad i driftskostnaden på 18 800kr.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet. Säljaren har ägt stugan sen 2019.

Ägaren har reglat upp golvet och lagt ett nytt laminatgolv i stugan samt installerat automatsäkringar och jordfelsbrytare. 2020 renoverades badrummet och säljaren garanterar att arbetet är fackmannamässigt utfört. Stugan har varit ansluten till det kommunal vatten och avloppsystemet i 5år.

 

 


Kölnan


Se föreningens hemsida www.kolnan.se

Kölnans Fritidsby ligger idylliskt omgiven av åkrar och betande djur, mellan Malmö och Bara. Det här är "landet på riktigt", men bara ett par minuters bilfärd till det yttre av Malmö. Fritidsområdet är kuperat med vacker utsikt över landskapet. Här finns flera grönområden och lekplatser för barnen. 

Man får ej bo permanent på området men man får lov att vistas i sin stuga när man vill. Man ska vara skriven i Malmö Stad för att få köpa stuga på Kölnan.

Överlåtelseavgiften är 2000kr för säljaren och 2000kr för köparen.

Arrendekontraktet mot Malmö Stad löper på fem år och omförhandlas 2027-03-31
 
Området runt Kölnan erbjuder också en hel del aktiviteter. I området finns flera golfbanor. Och vill man testa fiskelyckan så ligger Sallerupsdammarna en kort bit bort. För barnen anordnas egna aktiviteter av föreningen.

Pudesjön är en härlig badsjö i närheten.

I Bara finns dessutom bl.a. ett utomhusbad där man kan spendera många roliga timmar en solig sommardag. Där finns dessutom en kiosk, barnbassäng och möjlighet till motionssimning. Badanläggningen har öppet alla dagar och ligger bara en kort tur med cykel eller bil från Kölnan.

Kommunikationer:
Kölnan ligger nära Yttre Ringvägen och nås fort och lätt med bil. Bussen stannar precis utanför. Med cykel från Malmö kan du välja den vackra Utflyktsstigen.


Undersökningsplikt


Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller i de flesta fall som innefattar köpet men jordabalken reglerar bland annat dolda fel om det skulle bli en tvist om byggnaden har något dolt fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen/Jordabalken för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.

 


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. Var därför lite skeptisk till om bankerna ger er ett lånelöfte för att köpa stugan då de ibland missuppfattar att det inte rör sig om en friköpt fastighet och inte en kolonistuga som är fallet här.

En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet samt andra relevanta hemsidor. Då vi säljer flest stugor i Malmö har vi ett stort spekulantregister som vi kontaktar med sms när vi lägger ut din stuga till försäljning. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ David 0708 576232PRIS

695.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2024 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.