VÅRA OBJEKT

Knuttimrad stuga på Stolpalösa!

Välkommen till en fantastisk trädgård med fruktträd, bärbuskar och odlingslådor på populära Stolpalösa Sommarstad. Stugan har stort trädäck i söder och 15kvm allrum med kök, elektricitet och rinnande vatten. Inredningen är smakfull med vitmålade väggar och lackerat brädgolv. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.
Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Stolpalösa Sommarstad
Boarea
15 Kvm
Biarea
2 Kvm
Tomtarea
190 Kvm
Antal rum
1 rum och pentry
Byggår
2007
Fönster
2-glas underhållsfria pvc
Tak
Papp av Shingel
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten via föreningen från 15/4-15/10. Köksavlopp till egen stenkista.
Driftkostnad - El
3.144 kr/år
Driftkostnad - Vatten/Avlopp
600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.200 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
2.974 kr/år
Driftkostnad - Totalt
7.918 kr/år

Stolpalösa Sommarstad


Stolpalösa Sommarstad, Malmö, grundades 1987. Koloniområdet är en del av Stolpalösaparken och ligger vackert mellan Lindeborg och Svågertorp. Området har 109 tomter i olika storlekar (155-300 m2) som är fördelade på fyra områden, A-D.

Föreningen har tre servicebyggnader med tre toaletter i varje byggnad. 

 I anslutning till koloniområdet finns två parkeringar. Den ena parkeringen finns vid infarten till B-området och den andra vid infarten till D-området. 

Köparen betalar 1000kr i överlåtelseavgift till föreningen.

Föreningen har 5-årsavtal som förnyas 2026.

www.stolpalosa.se har komplett information

Bertil Olsson ordförande tel 070 634 19 65


Stugan


Ett trädäck i söder på ca 20kvm tronar framför ingången. Ett utstick från taket ger lite väderskydd närmast stugan. Här sitter du insynsskyddat av täta häckar fruktträd och färgglada blomster.

Stugan består av ett enda allrum på ca 15kvm. Golvet är lackerad i en brun/röd nyans, de knuttimrade väggarna är vita och takbjälkarna synliga.

Ena långsidan består av ett komplett kök med kyl/frysfack, micro, spis med två plattor, vask och engreppsblandare med varm/kallvatten.

På baksidan av stugan finns ett redskapsförråd på ca 2kvm.

Föreningen har tre fräscha toaletter med WC en kort promenad bort.

I trädgården växer det vita-, gula rosor, harmoni äppelträd, röda-, svarta vinbär, jordgubbar, örtträdgård i odlingslåda, ramslök, vallmo, fikonträd, ympat plommonträd med tre sorters plommon, äppelträd med grön frukt, körsbär, krusbär, rabarber, björnbär, vindruvor och kiwi.

Ägaren köpte stugan 2015 och bytte då staketet.

2016: Bytt till 2-glas fönster, lackerade brädgolvet

2020: Installerat varmvattenberedare på 20L, satt in extra ytterpanel på tre sidor ( ej förrådet ) för bättre isolering.

2021: Bytt trädäck

Vissa inventarier, utemöbler och redskap kan ingå i köpet.

I den årliga avgiften till föreningen på 2974kr ingår arrende, vatten, parkering, WC mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 7 918kr/år.

 

 

 


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad.  Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet mm. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

350.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.