VÅRA OBJEKT

Renoverad stuga på Mossängen!

Välkommen till lugna 2A som ligger i södra Mossängen där lite folk rör sig i gångarna så du kan njuta av ditt paradis ostörd. Sen säljaren tog över stugan har det genomförts omfattande renoveringar av kök och badrum mm. Det finns en källargrund med en egen vattenbrunn ( ej dricksvatten ). Underbar insynsskyddad tomt med päronträd, nyplanterad häck och vindruvor. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Mossängen
Biarea
23 Kvm
Boarea
40 Kvm
Tomtarea
344 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1960
Fönster
2-glas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
2.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
8.500 kr/år
Driftkostnad - Totalt
14.100 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


PÅ VÅR HEMSIDA FINNS OFTA FLER OBJEKT TILL SALU SOM INTE LIGGER PÅ HEMNET ELLER ÄNNU PUBLICERATS PÅ HEMNET


Stugan


Stugan är renoverad med omsorg sen  2016 då nuvarande ägare övertog stugan. Man välkomnas av en ståndsmässig stenlagd uteplats med fin utsikt över trädgården.

Entrén leder in i en hall med möjlighet att av hängning. Vardagsrummet har lackerat furugolv och vita ytskikt. Här är plats för både soffgrupp och matbord. Värmepumpen förser stugan med såväl värme som kyla efter behov. 

Köket är nytt från Ikea 2016 med plats för ett matbord för fyra personer. Här är luckor med dämpare, 1-greppsblandare och diskho, ugn/keramikhäll, platsbyggd kyl, separat frysbox och matförråd. 

Sovrummet ligger i svalt nordläge och har två fasta garderober och plats för en dubbelsäng. Vita eleganta ytskikt ger en rofylld atmosfär.

Det helkaklade badrummet uppfördes av en firma 2016 och säljaren garanterar att det är fackmannamässigt utfört med erforderlig fuktspärr. Här finns WC, duschhörna, tvättställ, tre små fönster, varmvattenberedare, fläkt och en toppmatad tvättmaskin.

Från köket kan man öppna upp två dörrar mot uterummet på 12kvm. Här är 1-glasfönster och genomskinligt tak. Det finns en öppning närmast taket så att vinrankorna kan klättra in och frodas under det varma genomskinliga plast taket. En underbar väderskyddad plats att njuta av trädgården. Infravärmen gör sena kvällar under vinrankorna ytterst njutbara.

Stugan har ett källarrum på ca 6kvm med en gammal vattenbrunn och ett äldre pumpsystem. Nuvarande ägare har inte använt brunnen.

Det finns en fristående redskapsbod på ca 5kvm.

I den årliga avgiften till föreningen på ca 8500kr ingår arrende, vatten, avlopp mm. Avgiften är inräknad i den årliga driftskostnaden på ca 14 100kr.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet.

Stugans yttre fasad målades 2021.

 

 


Mossängen


Mossängens Sommarstad är en koloniförening belägen i sydvästra Malmö, ungefär mellan Hyllie Vattentorn och Kalkbrottet. Elinelundsvägen, som är en förlängning av Bellevuevägen, tar dig rakt in i området där Mossängen ligger på vänster sida och Elinelunds Sommarstad ligger till höger. Det är dock två helt separata föreningar.

Föreningen skapades 1954 och har i dagsläget 363 medlemmar.

Man får bara vara bosatt på Mossängen under sommarhalvåret då vattnet är påslaget.

Man kan ej pantsätta stugan och få bolån för att köpa en kolonistuga. Man måste vara skriven i Malmöområdet för att få köpa stuga på Mossängen. 

Överlåtelse och admininstrationsavgift är 2000kr och betalas av säljaren.

Man kan få WiFi via föreningen för 550kr/år. Parkering kostar 600kr/år.


Köparens undersökningsplikt


Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller i de flesta fall som innefattar köpet men jordabalken reglerar bland annat dolda fel om det skulle bli en tvist om byggnaden har något dolt fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen/Jordabalken för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.

 


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad.  Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet mm. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

895.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2024 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.