VÅRA OBJEKT

Renoverad stuga på Ärtholmen!

Välkommen till en fräsch stuga där ytterväggar, innerväggar, isolering, kök och badrum renoverades 2022. Trädgården är välskött och insynsskyddad med flera äldre fruktträd. Här kommer du trivas!


Intresseanmälan & visningar.
Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Biarea
5 Kvm
Boarea
40 Kvm
Tomtarea
315 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1950-tal
Fönster
2-glas och 1-glas
Tak
Papp 2008
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
6.600 kr/år
Driftkostnad - Totalt
11.700 kr/år

Stugan


Stugan inleds med ett verandaliknande allrum med stora fönsterpartier mot trädgården. Äldre spröjsade 1-glasfönster. skänker en rustik charm till rummet. Hela stugan har genomgående nya innerväggar, innertak och golv sen 2022.

Sovrummet har plats för en stor säng och garderober. Ett snyggt brädgolv klär golvet.

Vardagsrummet har öppen planlösning mot köket. Det finns en dörr rakt ut mot trädäcket i norr. Köket är från Ikea 2022 med kyl/frysfack, ugn/induktionshäll och en stor ho med 1-greppsblandare.

Badrummet är helkaklat från 2022 och säljaren garanterar att arbetet är fackmannamässigt utfört med erforderlig fuktspärr. Här är vita kakel och klinkers samt en 35L varmvattenberedare från Nibe. Badrummet är komplett med WC, tvättställ, dusch med vikbara glasväggar och ett vädringsfönster.

 

I trädgården växer det päron, äpplen, plommon, vinbär, krusbär, rosor, pioner och blåklint. Det finns en fristående bod på ca 5kvm för redskapen. Täta häckar mot grannarna ger ett gott insynsskydd.

Inventarier och redskap så som gräsklippare kan ingå i köpet.

Den årliga avgiften till föreningen är på ca 6600kr och inkluderar vatten, avlopp arrende mm. Avgiften är inräknad i den totala årliga driftskostnaden på 11 700kr.

 

 


Ärtholmen


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.

Föreningen har 20års arrendeavtal mot Malmö Stad. Avtalet omförhandlas år 2029. Mot kolonisterna har föreningen 5-åriga avtal som förnyas automatiskt.

1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden. 

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och bastu. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen  artholmen.vaktmastare@artholmen.org

Överlåtelseavgiften på 1500kr betalas av köparen och 500kr betalas av säljaren. Bankkonto 82149 943 593 749-6 Swish 123 173 9143


Köparens undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet samt andra relevanta hemsidor. Då vi säljer flest stugor i Malmö har vi ett stort spekulantregister som vi kontaktar med sms när vi lägger ut din stuga till försäljning. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ David 0708 576232PRIS

795.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.