VÅRA OBJEKT

Underbar stuga på Mossängen!

Välkommen till en stuga med stora sociala ytor och öppen planlösning. Tomten ligger på lugnt läge och tomten är välskött med häckar som skyddar från insyn. Köket och mycket annat renoverades 2021 av firma. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Mossängen
Boarea
44 Kvm
Biarea
16 Kvm
Tomtarea
378 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1960
Fönster
1-glas och 2-glas
TV & Internet
WiFi finns på Mossängen. Det kräver en installation på ca 3000kr och sen en årskostnad på 450kr.
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt VA via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
2.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
9.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
14.600 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


PÅ VÅR HEMSIDA FINNS OFTA FLER OBJEKT TILL SALU SOM INTE LIGGER PÅ HEMNET ELLER ÄNNU PUBLICERATS PÅ HEMNET


Stugan


Tomten i sydväst har många gröna rum att tillbringa sommaren i. Det finns ett separat uterum, byggt 2019 på ca 6kvm med skjutglasdörrar. Där njuter man av trädgården i alla väder och infravärmen gör detta till en perfekt plats även sena kvällar.

En liten farstukvist leder in i vardagsrummet. Här är fina ytskikt och generös takhöjd. Stora fönster åt söder ger fin atmosfär. En bäddsoffa ger extra sovplatser.

Mellan vardagsrum och kök finns en stor öppning. Köket renoverades 2021 då en firma bytte el, VVS, ny varmvattenberedare på 60L, lade golv, målade och monterade köksinredning. Säljaren har kvitto på 125 000kr för arbetet som utfördes av Gnistor o ljus AB. Utrustningen består av ugn, kyl/frys, separat keramikhäll och två hoar i rostfritt. Bänkskivan är ny, köksväggen kaklad och tapeterna är somrigt blommiga. Ny köksinredning blandas fint med äldre charm så som kryddhyllan.

I köket finns en stor matplats med nymålade gröna väggar som matchar kökstapeten.

Sovrummet har två ingångar och det finns två fasta garderober.

Från sovrummet kommer man till toaletten med WC, tvättställ och två fönster. Om man önskar en dusch kan man ta yta från förrådet som ligger i direkt anslutning till toaletten.

På stugans baksida finns ett förråd på ca 4kvm med separat ingång utifrån.

 

En knuttimrad gäststuga på ca 6kvm med dubbla dörrar öppnar möjlighet för extra sovplatser eller ett arbetsrum. I trädgården växer det körsbär, äpple, päron, rabarber, smultron, syren, röda -svarta vinbär och en vintergrön tujjahäck ger ett kompakt insynsskydd från gången.

En nybyggd pergola ger skugga heta dagar.

Ägaren köpte stugan 2020.

I den årliga avgiften till föreningen på ca 9000kr ingår arrende, vatten, avlopp mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 14 600kr/år.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet.


Mossängen


Mossängens Sommarstad är en koloniförening belägen i sydvästra Malmö, ungefär mellan Hyllie Vattentorn och Kalkbrottet. Elinelundsvägen, som är en förlängning av Bellevuevägen, tar dig rakt in i området där Mossängen ligger på vänster sida och Elinelunds Sommarstad ligger till höger. Det är dock två helt separata föreningar.

Föreningen skapades 1954 och har i dagsläget 363 medlemmar.

Man får bara vara bosatt på Mossängen under sommarhalvåret då vattnet är påslaget.

Man kan ej pantsätta stugan och få bolån för att köpa en kolonistuga. Man måste vara skriven i Malmöområdet för att få köpa stuga på Mossängen. 

Överlåtelse och admininstrationsavgift är 2000kr och betalas av säljaren.

Man kan få WiFi via föreningen för 550kr/år. Parkering kostar 600kr/år.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad.  Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet mm. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

785.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2024 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.