VÅRA OBJEKT

Renoverad stuga på Almåsa med grind mot allmänning!

På D-området finner ni denna pärla med trädgård i två etage. Övre delen är öppen och prydlig och nedre delen är insynsskyddad med uppvuxna fruktträd som skänker skön skugga varma dagar. Det finns en egen grind direkt ut till Almåsas böljande fält. Stugan har renoverats noggrant av nuvarande ägare under de senaste tre åren. Badrummet är från 2020 och takhöjden är väl tilltagen i det sluttande innertaket från 260cm-235cm. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Almåsa
Boarea
40 Kvm
Biarea
10 Kvm
Tomtarea
335 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1968
Fönster
2-glas
TV & Internet
Stugan är ansluten till fiber. Avtalet är på 395kr/månaden under 6 månader och löper på 10år som överlåtes på den nya ägaren.
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Stugan är kopplad till det kommunala avlopp och vatten systemet. Föreningen stänger av vattnet mellan sen oktober och tidig april.
Driftkostnad - El
4.000 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
11.867 kr/år
Driftkostnad - Totalt
17.367 kr/år

Stugan


Stugan ligger en kort promenad från den egna P-platsen. Läget är högt och tomten är planerad att dra nytta av sluttningen på bästa sätt.

Entrén leder in till en veranda med plats för både en läshörna och ytterkläder. En lucka i golvet leder ner till ett källarrum med snickarbänk.

Stora glasdörrar öppnar upp mot stugan som har Pergo ekparkett golv från 2019. Takhöjden är generös med synliga takbjälkar.

Badrummet är uppfört 2020 av firma med kvitto. De bytte samtidigt alla vattenledningar i stugan. Här är golv av våtrumsmatta och våtrumstapet. Det finns WC, stor duschhörna, fläkt och smart tvättställ och skåp i hörnet vilket ger svängrum. Här finns även varmvattenberedaren på 60L från 2022.

Allrum och kök delar utrymme vilket ger ett stort ljust rum där många får plats. Stora fönsterpartier i söder och den generösa takhöjden ger en härlig atmosfär.

Köket är fräscht med bevarad äldre charm. Här är rostfri diskbänk med två hoar och ny en-greppsblandare, kyl/frys från Elektrolux, micro och bänk ugn/spis med två plattor från 2019.

Mellan allrum och badrum finns en bra yta för förvaring samt innerdelen till värmepumpen som levererar perfekt temperatur till en billig peng.

Sovrummet är väl tilltaget och här är även plats för ett skrivbord. En lucka leder ner till krypgrunden. En dörr leder ut till förrådet och anslutande lekstuga på totalt ca 10kvm biyta.

 

Ägaren köpte stugan 2019 av en person som ägt stugan sen den var nybyggd 1968. Nuvarande ägare har renoverat elsystemet, kopplat på sig på det kommunala avloppet, anslutit sig till fiber nätet (7000kr), lagt nytt golv, ändrat rumsindelning med nya gipsväggar på de flesta ställen, byggt badrum, satt in luft/luft värmepump mm.

Den tvådelade trädgården innehåller ett nyplanterat mandelträd, två äppelträd och ett plommonträd.

I den årliga avgiften till föreningen på 11 867kr ingår det arrende, kommunalt VA, internet/fiber, egen P-plats mm.

Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 17 367kr/år.

Alla inventarier utom dubbelsängen ingår i köpet. Även trädgårdsredskap och gräsklippare kan ingå.


Almåsa


Se föreningens hemsida för info om stadgar, byggregler mm

www.almasa-fritidsby.com

Ordföranden Jörgen Frej har telefontid måndagar mellan kl 18-19 tel nr 0709 54 63 02

Almåsa är Sveriges största Koloniförening med 634 stugor. Föreningen bildades 1968.

De byggregler som gäller på området är dessa:
Huvudbyggnad får vara upp till 40kvm.
Inglasad veranda 12kvm.
Skärmtak utan inglasning 15kvm ( inglasning kräver bygglov ).
Friggebod 10kvm.

Man får inte bosätta sig permanent i Almåsa eller mantalskriva sig där.

För att få köpa en stuga på Almåsa måste man vara skriven i Skåne.

Överlåtelseavgiften till föreningen är 1500kr från köparen och 1500kr från säljaren.

Finansiering
Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att nogrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad.  Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

595.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2022 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.