VÅRA OBJEKT

Nybyggt på Ärtholmen!

Centralt på Ärtholmen, ganska nära P-platserna, finner ni denna moderna stuga på en lättskött hörntomt. Ägaren köpte stugan 2018 och har sen dess rivit allt utom regelstommen och byggt upp stugan på nytt. Planlösningen är öppen mellan kök och vardagsrum och ett 15kvm skärmtak angränsar till entrén. Badrummet är välutrustat med WC, dusch-hörna, tvättställ och tvättmaskin. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.
Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Boarea
40 Kvm
Biarea
12 Kvm
Tomtarea
320 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
2018-2021
Fönster
Nya 3-glas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
2.400 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.800 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
5.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
9.200 kr/år

Stugan


Ett skärmtak på 15kvm leder in till stugan. Här njuter man av trädgården i alla väder.

Planlösningen är öppen mellan kök och vardagsrum. Ytskikten är klädda med laminat och det vita taket har inbyggd ledbelysning. Stugan har automatsäkringar, jordfelsbrytare och jordade uttag. En luft/luft värmepump från Qlima (2020) kan såväl värma som kyla stugan effektivt.

Köksdelen har vägg av glasmosaik, kyl/frys från Bosch, fläkt med utsug och ugn/spis med keramikhäll. Det finns även en varmvattenberedare från Nibe.

Badrummet har våtrumsmatta på golvet och cementbaserade badrumsskivor på väggarna. Allt är fuktsäkrat enligt branschreglerna (dokumentation finns). Här finns WC, tvättställ, vädringsfönster, dusch-hörna och tvättmaskin.

Sovrummet är stort nog att ha en dubbelsäng i. Här är fina ytskikt av laminat och inbyggd ledbelysning.

 

I trädgården finns det två päronträd och en nyplanterad tujjahäck med 70plantor.

Det finns en separat trädgårdsbod på 12kvm med en trädgårdsbänk med vattenuttag utanför.

 

I den årliga föreningsavgiften på ca 5000kr ingår arrende, vatten, avlopp mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på ca 9 200kr.

Stugans taxeringsvärde är 186 000kr.

Stugan har bluetooth-högtalare som kan köpas till om så önskas. Vissa möbler och redskap så som elgräsklippare kan ingå i köpet.

 

 

 


Ärtholmen


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.

Föreningen har 20års arrendeavtal mot Malmö Stad. Avtalet oförhandlas 2029. Mot kolonisterna har föreningen 5åriga avtal som förnyas automatiskt.

1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden. 

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och bastu. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen  artholmen.vaktmastare@artholmen.org

Överlåtelseavgiften på 1500kr betalas av köparen och 500kr betalas av säljaren. Bankkonto 82149 943 593 749-6 Swish 123 173 9143


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet samt andra relevanta hemsidor. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

1.095.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2021 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.