VÅRA OBJEKT

Välskött stuga på Kölnans bästa läge!

Här bor du på en plats som av många skulle betraktas som det bästa läget på Kölnan. Du har absolut närhet till egen parkeringsplats, hörntomt som ändå är insynsskyddad av täta häckar på en höjd som gör tomten skyddad från översvämningar samt ger en angenäm utsikt över området Stugan är välskött, välisolerad och du har ny WC i stugan. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.
Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Kölnan
Boarea
40 Kvm
Biarea
21 Kvm
Tomtarea
420 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1966
Fönster
3-glas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober. Gemensamt vintervatten finns på området.
Driftkostnad - El
6.000 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
11.500 kr/år
Driftkostnad - Totalt
18.500 kr/år

Stugan


En charmig farstukvist leder in till en praktisk klädhängare. Det är öppen planlösning mellan kök och allrum/sovrum. Köket har blommigt linoliumgolv och här är äldre men välhållen köksinredning. Det finns två hoar med 1-greppsblandare, varmvattenberedare, nyare kyl och en riktigt stilig äldre spis/ugn från Elektro Helios.

Allrummet har en generös takhöjd på 230cm och har både en sovplats och ett matbord.

Vardagsrummet har ljust laminatgolv, tapet och stora fönster mot trädgården i söder.

Från allrummet kommer man till ett skärmtak som man kan stänga helt under vintern. Stugan har ca 40kvm boyta och skärmtaket är ca 9kvm. Skärmtaket har trallgolv och plåttak. 

Toaletten är från 2021 och är nu bara utrustad med en WC men här finns plats för både en dusch och tvättställ. Det finns en fristående bod på ca 7kvm med ett fräscht duschrum med klinker och ett tvättställ. Bredvid finns ett tvättrum med en toppmatad tvättmaskin från Cylinda.

I den välskötta trädgården växer det Conference päronträd, plommon, körsbär, valnöt, gojibär, svarta vinbär och vindruvor.

 

I den årliga avgiften till föreningen på ca 11 500kr ingår det vatten, avlopp, arrende och egen P-plats nära stugan. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på ca 18 500kr/år.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet. Gräsklipparen ingår inte. Stugan har alltid haft 12 graders underhållsvärme på vintern och luktar fräscht.

2011-Säljaren köper stugan

2012- All yttre träpanel byts. Träsyllen byts och isoleringen i väggarna byts. Nya 3-glas fönster monteras.

2016- Stugan byggs till med skärmtak och toalett

2021- Toalett och kommunalt vatten och avlopp installeras.

 

 

 


Kölnan


Se föreningens hemsida www.kolnan.se

Kölnans Fritidsby ligger idylliskt omgiven av åkrar och betande djur, mellan Malmö och Bara. Det här är "landet på riktigt", men bara ett par minuters bilfärd till det yttre av Malmö. Fritidsområdet är kuperat med vacker utsikt över landskapet. Här finns flera grönområden och lekplatser för barnen. 

Man får ej bo permanent på området men man får lov att vistas i sin stuga när man vill. Man ska vara skriven i Malmö Stad för att få köpa stuga på Kölnan.

Överlåtelseavgiften är 2000kr för säljaren och 2000kr för köparen.

Arrendekontraktet mot Malmö Stad löper på fem år och omförhandlas 2027-03-31
 
Området runt Kölnan erbjuder också en hel del aktiviteter. I området finns flera golfbanor. Och vill man testa fiskelyckan så ligger Sallerupsdammarna en kort bit bort. För barnen anordnas egna aktiviteter av föreningen.

Pudesjön är en härlig badsjö i närheten.

I Bara finns dessutom bl.a. ett utomhusbad där man kan spendera många roliga timmar en solig sommardag. Där finns dessutom en kiosk, barnbassäng och möjlighet till motionssimning. Badanläggningen har öppet alla dagar och ligger bara en kort tur med cykel eller bil från Kölnan.

Kommunikationer:
Kölnan ligger nära Yttre Ringvägen och nås fort och lätt med bil. Bussen stannar precis utanför. Med cykel från Malmö kan du välja den vackra Utflyktsstigen.


Köparens undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. Var därför lite skeptisk till om bankerna ger er ett lånelöfte för att köpa stugan då de ibland missuppfattar att det inte rör sig om en friköpt fastighet och inte en kolonistuga som är fallet här.

En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet samt andra relevanta hemsidor. Då vi säljer flest stugor i Malmö har vi ett stort spekulantregister som vi kontaktar med sms när vi lägger ut din stuga till försäljning. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ David 0708 576232PRIS

595.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.