VÅRA OBJEKT

Välskött stuga på Östra Sommarstaden!

Denna stuga är byggd 1920-talet och tillbyggd 1994. En perfekt kombination av äldre yttre charm och modern planlösning. Trädgården är fantastisk med äldre fruktträd och stort trädäck i söder. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Östra Sommarstaden
Boarea
40 Kvm
Biarea
17 Kvm
Tomtarea
406 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Fönster
2-glas, 1-glas i uterummet
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
5.500 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
3.250 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
12.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
20.750 kr/år

Stugan


I hallen finns ett utrymme av ytterkläder. Ett rustikt brädgolv och träpanel i taket ger en gedigen charm till stugan. Från hallen finns toalettutrymmet med helkaklade väggar, klinkergolv, dusch, tvättställ, WC samt vädringsfönster. Badrummet renoverades vid inkopplingen av kommunalt avlopp 2010. Säljaren garanterar att arbetet är fackmannamässigt utfört av byggentreprenör.

Köket är renoverat 2022 med ny vask med två hoar och 1-greppsblandare med utdragspip, Ikeainredning med dämpade lådor mm. Köksutrustningen består av kyl/frys, ugn/spis med keramikhäll, microvågsugn och varmvattenberedare på 30L som betjänar både kök och badrum.

Sovrummet har hela 235cm i takhöjd och plats för flera sängplatser. Ett burspråk kan bli en perfekt arbetsplats med underbar trädgårdsutsikt.

Vardagsrummet har generös takhöjd, vita väggar och stort fönster mot söder och mot uterummet. För maximalt ljusinsläpp är där ett stort fönster till uterummet samt altandörr.

Uterummet är på 12kvm, inglasat, ligger i soligt sydväst läge och har två altandörrar, en till altanen och en till trädgården

 

En fristående bod på ca 5kvm förvarar trädgårdsredskapen. El är indraget till boden.

I trädgården på 406kvm växer det två äppelträd, två päronträd, en svartvinbärsbuske, rabarber, jordgubbar, hallon mm samt några odlingslådor. Stugans framsida mot gången är prydlig med rabatter och stensatta gångar mot stugan. Trädgårdens soliga baksida är omgärdad av insynskyddande grönska.

Säljaren har ägt stugan i 25 år och hon har alltid haft underhållsvärme på vintertid. Föreningen har beslutat om individuell vattenmätning som är beställd och kommer att installeras senare.

Inventarier och redskap så som elgräsklippare ingår i köpet.

I den årliga avgiften till föreningen på ca 12 000kr ingår det arrende, medlems-, administrations- och vattenavgift samt tomtskatt. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på ca 20 750kr/år.

Stugan byggdes på 1920-talet. Senaste om- och tillbyggnaden var 1994.

 


Östra Sommarstaden


Östra Sommarstadens kolonistugor kan säljas och köpas. Malmö Stad äger marken som arrenderas ut till koloniföreningen. Genom medlemskap i föreningen arrenderar enskild kolonist sin kolonistuga. För detta krävs att Malmö Stads policy följs. Koloniföreningarnas stadgar styr vem som kan få arrendera en kolonistuga samt bli medlem i föreningen. Boende i Malmö Stad med omnejd har möjlighet att bli medlem i föreningen.

Köparen betalar 3000kr i överlåtelseavgift till föreningen.

Hemsida: www.sommarstaden.org

Kontakt: Kosmalmo@gmail.com


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet samt andra relevanta hemsidor. Då vi säljer flest stugor i Malmö har vi ett stort spekulantregister som vi kontaktar med sms när vi lägger ut din stuga till försäljning. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ David 0708 576232PRIS

895.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.