VÅRA OBJEKT

Underbar idyll i sydvästläge

SÅLD ! 820.000KR. En sagolik, underbar och välskött grönskande trädgård i bästa sydvästläge med stor altan som erbjuder dubbla uteplatser. Om inte trädgården vore väl nog så är även stugan något utöver det vanliga när det kommer till hemtrevlighet och mysfaktor. Välkomna till denna idyll!


Intresseanmälan & visningar.
Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Kölnan
Boarea
40 Kvm
Biarea
10 Kvm
Tomtarea
390 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1960
Fönster
2-glas
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt VA, vatten April-Okt
Driftkostnad - El
4.000 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.800 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
10.809 kr/år
Driftkostnad - Totalt
16.609 kr/år

Stugan


Välkommen till denna mysiga och hemtrevliga stuga belägen på en helt sagoligt vacker och grönskande tomt i sydvästläge 

Trädgården är en såpass unik idyll att det inte går att göra rättvisa i varken text eller bild och behöver verkligen upplevas. 

Här finns en så stor uppsjö av fruktträd, bärbuskar blomster m.m så att trädgården förtjänar en egen lista och karta som du finner i bildlistan. 

Utöver trädgårdens levande delar finns även en stor altan med dubbla uteplatser som förbinds till stugan via en altandörr in till köket. 

På framsidan ligger ytterligare en uteplats i anslutning till stugans prydliga singelbelagda entrégång som leder hela vägen till baksidans altan.

Ett steg in i den mysiga och hemtrevliga stugan med bl.a mörka synliga takbjälkar, finner man en perfekt planlösning bestående av en härlig inbyggd veranda, ett ljust charmigt kök med en halv-ö, två sovrum, helkaklat badrum med duschkabin och förberett för tvättmaskin, samt ett stort vardagsrum i öppen planlösning mot köket. 

Uppvärmning sker via en energisnål luft/luftvärmepump från 2020

Parkeringsplatsen ligger endast ett stenkast från stugan

Det mesta av möbler och redskap ingår i köpet 

Avgift till föreningen är 10809kr/år inkl arrende, vatten, avlopp, sophantering, parkering  m.m.

Taxeringsvärde 60500kr

Varmt välkomna på visning!


Kölnan


Allmänt:'

Se föreningens hemsida www.kolnan.se

Kölnans Fritidsby ligger idylliskt omgiven av åkrar och betande djur, mellan Malmö och Bara. Det här är "landet på riktigt", men bara ett par minuters bilfärd till det yttre av Malmö. Fritidsområdet är kuperat med vacker utsikt över landskapet. Här finns flera grönområden och lekplatser för barnen. 

Man får ej bo permanent på området men man får lov att vistas i sin stuga när man vill. Man ska vara skriven i Malmö Stad för att få köpa stuga på Kölnan.

Överlåtelseavgiften är 2000kr för säljaren och 2000kr för köparen.

Arrendekontraktet mot Malmö Stad löper på fem år och omförhandlas 2027-03-31
 
Området runt Kölnan erbjuder också en hel del aktiviteter. I området finns flera golfbanor. Och vill man testa fiskelyckan så ligger Sallerupsdammarna en kort bit bort. För barnen anordnas egna aktiviteter av föreningen.

Pudesjön är en härlig badsjö i närheten.

I Bara finns dessutom bl.a. ett utomhusbad där man kan spendera många roliga timmar en solig sommardag. Där finns dessutom en kiosk, barnbassäng och möjlighet till motionssimning. Badanläggningen har öppet alla dagar och ligger bara en kort tur med cykel eller bil från Kölnan.

Kommunikationer:
Kölnan ligger nära Yttre Ringvägen och nås fort och lätt med bil. Bussen stannar precis utanför. Med cykel från Malmö kan du välja den vackra Utflyktsstigen.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Finansiering


Finansiering
Bankerna lånar normalt inte ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som en osäkert pant.

Den typ av lånelöften bankerna ger för fritidshus gäller inte för denna typ av stugor som ligger på koloniområden.

En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 29.500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med.
Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet, hittahem, booli m.fl. Vår proffsfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Boka ett möte för mer ingående information. Ser fram mot ett givande samarbete/ Marcus 0704-156025 Marcus@zbf.sePRIS

695.000 kr

Eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE

Marcus Zetterberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.