VÅRA OBJEKT

Nyare villa på ca 130kvm i naturskön miljö!

Villa byggd 2013 i Sätaröd strax utanför Tollarp med låga driftskostnader. Perfekt för er som söker efter ett boende i en lugn och trivsam miljö. Huset lämpar sig även som fritidshus för den kräsne som föredrar skogen framför havet. Från centrala Malmö tar det bara 45min att köra och expressbuss Nr1 tar en timme från Malmö till hållplats 1,5km från huset. Närhet till såväl naturen som till alla bekvämligheter i Tollarp. Nybyggt 2015 i siproex med träfasad, 130kvm fördelat på 6 rum o kök med två badrum. Det finns även ett gårdshus på 50kvm med gjuten platta och en vedbod på 20kvm. Härlig tomt på 4143kvm med insynsskydd. Nybyggd utomhus spa med bastutunna, bubbelpool och badtunna. Allt på ett inbjudande trädeck. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Villa
Område
Tollarp / Sätaröd
Tomtarea
4143 Kvm
Boarea
130 Kvm
Biarea
100 Kvm
Antal rum
6 rum och kök
Byggår
2013
Fönster
2-glas underhållsfria PVC
TV & Internet
Parabol
Tak
Betongpannor
Vatten & avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Egen brunn på tomten med servitut till de två grannhusen. 3-kammarbrunn för avloppet på tomten.
Driftkostnad - Värme
14.760 kr/år
Driftkostnad - El
7.380 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
6.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
28.140 kr/år

Planlösning


En praktisk farstukvist med klinker leder in till entrén. Praktiskt att stå under tak när man ska låsa upp dörren.

Entrérummet välkomnar med god möjlighet till förvaring. Nu är rummet inrett till ett läckert biljardrum med filtmatta och andra biljardattribut. En perfekt plats att förvara kläder och skor som man inte vill ta in i finrummen. Detta rum är fullt isolerat men ligger inte på betongplattan.

En rejäl dörr leder vidare in i huset. Här har vi badrum 1 direkt till vänster. Badrummet är helkaklat och har WC, kommod, vikbara duschväggar, spotlights i taket och vädringsfönster.

Sovrum 1 har parkettgolv, fondtapet och plats för en rejäl dubbelsäng.

Sovrum 2 liknar sovrum 1 men är något mindre.

Sovrum 3 är minst men här får man ändå plats med en dubbelsäng.

 

I hallens vinkel finns en snygg trätrappa som leder upp till övre plan.

Allrummet har ekparkett och öppet hela vägen till nocken på ca 6m, vilket ger en härlig rymd. En braskamin från Jotul i gjutjärn tar en central plats. Här finns plats för både en stor soffgrupp och en matplats.

Köket har smart förvaring och luckor med dämpare. Här har kocken en härlig utsikt över fält och skog. Utrustningen består av diskmaskin, kaklad köksvägg, induktionshäll/ugn från Samsung och fläkt med utsug.

I anslutning till köket finns tvättstugan med klinkersgolv och separat avlopp om det skulle bli en läcka. Det märks att byggherren byggde huset till sig själv då allt i huset är genomtänkt. Här finns även kyl/frys, varmvattenberedaren på 100L från Tesy och vattenpumpen.

 

På det övre planet finns ett kontor med snyggt staket och utsikt över allrummet. Det är ca 210cm till nock.

Sovrum 4 har laminatgolv, spotlights och eget badrum. Badrum 2 är helkaklat med badkar, WC, tvättställ, spotlights.

 

Från allrummet kan man öppna två dubbelglasdörrar ut mot uterummet som är på hela 30kvm. Här är brädgolv och skjutdörrar mot trädäcket. En perfekt plats att duka långbord för större sällskap. Framför uterummet ligger ett trädeck på 50kvm.

Från uterummet finns en dörr till skärmtaket. Här finns en massiv teglad ugn och grill. En underbar plats att njuta av ägorna oavsett väder.

På ett upphöjt trädeck har nuvarande ägare byggt ett smakfullt utomhus spa. Här finns en vedeldad badtunna, en bastutunna med sittplats för 8 personer med ett Harvia elaggregat och en bubbelpool med ett skärmtak.


Historia och läge


Tre vänner arrenderade jaktmark i området och fick chansen att köpa mark av kommunen. De byggde varsitt hus med liknande material och utseende. Ägaren till detta huset var snickare och byggde allt mycket noggrant och exklusivt då han planerade att behålla huset själv men yttre omständigheter tvingade honom att sälja efter att han var klar.

 

I närheten av huset finns kultur och naturvärden av hög klass. En liten del av tomten är skog så man styr själv över framtidens utsikt samt är självförsörjande på ved. 

 

Med bil tar man sig till huset på ca 45min från Malmö på den nya motorvägen.

Buss Nr 1 från Malmö tar ca en timme och stannar ca 1,5km från huset.

Det tar ca 7min till Tollarp som har all service man behöver eller ca 10min till Linderöd som ochså har ett bra utbud av service.


Konstruktion och biyta


Huset har en stomme av siproex och fasad av trä. Det finns många eluttag och moderna automatsäkringar och jordfelsbrytare. Den registrerade boytan är 84kvm men den verkliga boytan är över 130kvm.

Säljaren garanterar att badrummen är uppförda enligt 2013 års branchstandard med erfoderlig fuktspärr mm.

 

Intill huvudbyggnaden finns en bod på ca 20kvm med verkstad och vedbod.

Utreummet är på ca 30kvm.

Gårdshuset är uppfört på en betongplatta på ca 50kvm och är 550cm till nock. Detta hus kan bli både bostadshus eller stall.

På den grusade uppfarten framför huset får man plats med ca 10 bilar.

Trädäcket  framför uterummet är på ca 50kvm.


Köparens undersökningsplikt


Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Lagtexten står i Jordabalken. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten ska undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjlighet måste köparen även inspektera vindsutrymmen och andra svårtillgängliga utrymmen.

Mäklare och säljare vill härmed uppmana köparen till detta objekt att noggrant undersöka objektet med hjälp av en besiktningsman eller annan kompetent person.

En köpare kan inte åberopa fel i fastigheten som man hade kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning. En köpare kan inte heller åberopa fel som man kan förvänta sig med tanke på byggnadens ålder.PRIS

2.500.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.