VÅRA OBJEKT

Välskött stuga på Mossängen!

Denna stuga erbjuder gott om plats då den har en stor veranda som har en rejäl öppning mot vardagsrummet. Hörntomten är välskött med insynsskydd i form av häckar åt alla håll. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Mossängen
Boarea
52 Kvm
Biarea
7 Kvm
Boarea
375 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1960
Fönster
2-glas
TV & Internet
WiFi via föreningen kan anslutas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
8.100 kr/år
Driftkostnad - Totalt
13.200 kr/år

Stugan


På trivsamt hörnläge i den tystare delen av Mossängen finner ni denna välskötta trädgård på 375kvm. Trädgården är lättskött med goda möjligheter till odling på baksidan av stugan.

Entrén leder in till en veranda i sydläge med fönster åt tre väderstreck. Här ligger ett lättstädat klinkergolv. Innertak och vägg är klätt med vitbetsad träpanel. Detta är ett rum man kan njuta av trädgården i alla väder.

En bred portal leder in i vardagsrummet. Här är vit tapet, plastmatta och vitt innertak. Stora fönster gör detta rum till en ljus och härlig plats att umgås i.

En modern toalett med WC och tvättställ ligger centralt i stugan. Toaletten är från 2008. I den friliggande boden på tomten finns ett duschrum med tvättmaskin och tvättställ.

Sovrummet ligger i svalt nordläge. Här ligger plastmatta och det är vävtapet på väggarna.

Köket är stort med en rejäl matplats. Köksinredningen har det rätta retrostuket med saffransgula luckor. Utrustningen består av kyl/frys från Elektrolux, ugn/keramikhäll från Elektrolux, varmvattenberedare på 15L och micro. Köksväggen är kaklad och den rostfria diskbänken har två hoar.

Trädgården är stilren med fin gräsmatta, ett äppelträd och odlingsland på stugans baksida. Det finns en friliggande bod på ca 7kvm. I boden finns ett förråd och ett separat duschrum. Duschrummet har duschplats, tvättställ, vädringsfönster och en tvättmaskin.

Ägarna är äldre och har ägt stugan i 31 år. Inventarier och redskap kan ingå i köpet.

I den årliga avgiften till föreningen på ca 8100kr/år ingår arrende, vatten, avlopp mm. Avgiften ingår i den totala driftskostnaden på 13 200kr/år.

 

 

 


Mossängen


Mossängens Sommarstad är en koloniförening belägen i sydvästra Malmö, ungefär mellan Hyllie Vattentorn och Kalkbrottet. Elinelundsvägen, som är en förlängning av Bellevuevägen, tar dig rakt in i området där Mossängen ligger på vänster sida och Elinelunds Sommarstad ligger till höger. Det är dock två helt separata föreningar.

Föreningen skapades 1954 och har i dagsläget 363 medlemmar.

Man får bara vara bosatt på Mossängen under sommarhalvåret då vattnet är påslaget.

Man kan ej pantsätta stugan och få bolån för att köpa en kolonistuga. Man måste vara skriven i Malmöområdet för att få köpa stuga på Mossängen. 

Överlåtelse och admininstrationsavgift är 2000kr och betalas av säljaren.

Man kan få WiFi via föreningen.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad.  Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet mm. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

740.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.