VÅRA OBJEKT

Hörntomt med WC och dusch på Jägershill 2!

Välkommen till en rejäl stuga med öppen planlösning, två sovrum och ett modernt helkaklat badrum. Trädgården är rik på fruktträd och insynsskyddet är gott. Här kommer du trivas!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Jägershill 2
Boarea
48 Kvm
Biarea
24 Kvm
Tomtarea
395 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1955
Fönster
2-glas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten via föreningen från tidig april till sen oktober. WC avlopp till septiktank och övrigt avlopp till stenkista.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Vatten/Avlopp
1.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
10.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
16.700 kr/år

Stugan


En dörr leder in till verandan på ca 12kvm. Här är stora spröjsade fönster och skjutdörrar i söder. En platsbyggd U-soffa rymmer ett stort sällskap. Övriga stugan är ca 48kvm.

Vardagsrummet har vita ytskikt och dubbla altandörrar mot trädäcket med kvällssol. En luft/luft värmepump sprider önskad temperatur. Det är öppet mot köket som har egen matplats och bra arbetsytor. Här är spis/ugn från Elektro Helios, kyl/frys från LG, kolfilterfläkt och rostfri diskbänk med engreppsblandare.

Sovrum 1 har plats för två 90-sängar och har en fin fondtapet.

Sovrum 2 har plats för en dubbelsäng och garderob.

Badrummet har klinkers på golvet och en kaklad duschhörna. Här finns tvättmaskin, WC, varmvattenberedare, tvättställ, elektrisk handdukstork och vädringsfönster.

Det finns två bodar på ca 12kvm totalt med elektricitet.

 

I trädgården växer det äppelträd, plommon, krusbär rabarber och hallon. Insynsskyddet är gott och det finns flera insynsskyddade uteplatser i olika väderstreck.

 

Då objektet är ett dödsbo säljs stugan med friskrivningsklausul för fysiska fel i byggnaden. Allt verkar funka i stugan och skicket på stugan verkar vara över medel men då ägarens döttrar inte vet så mycket så väljer de att friskriva sig och är därmed villiga att sälja stugan för ett attraktivt pris. Köksgolvet är något svajigt så det kan vara bra att åtgärda.

Inventarier och redskap kan ingå i priset.

Den årliga avgiften till föreningen på 10 000kr inkluderar vatten, arrende mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 16 700kr/år


Jägershill 2


Jägershill Sommarstad 2 ligger i Östra delen av Malmö strax utanför Jägersro travbana. Det finns 165 stuglotter inom området, lotterna är mellan 300m² och 500m². Inom området finns ett föreningshus en dansbana samt en idrottsplats med dusch, boule, minigolf och fotbollsplan. På varje lott får kolonisten bygga en stuga på max 40m², en friggebod på 15m², en inglasad veranda på 12m² samt ett växthus på 6m². Sommarvatten finns från c:a 15 april till den 15 oktober, detta är beroende på vädret eftersom våra ledingar inte ligger frostsäkert. Stadigvarande boende är tillåtet under den tid då vattenledningen är öppen. 
Man måste bo i Malmöområdet för att få köpa stuga i föreningen.

Man kan inte mantalsskriva sig på kolonistugan och man får inte bo där permanent på vinterhalvåret.

Diskussioner pågår med den privata markägaren om att föreningen kan få köpa loss marken. Det är beslutat att kommunalt avlopp ska anläggas på koloniområdet.

Överlåtelseavgiften till föreningen är 1000kr för köparen och 1000kr för säljaren.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Blocket och Hemnet mm. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

395.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2022 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.