VÅRA OBJEKT

Renoverad stuga med två sovrum på Kölnan!

Välkommen till en stuga på 52kvm med modern och öppen planlösning. Välskött tomt på 350kvm med insynsskydd. Här är nytt kök och badrum. En stuga att trivas i!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Kölnan
Boarea
52 Kvm
Biarea
7.5 Kvm
Tomtarea
350 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1982
Fönster
2-glas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
4.000 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.200 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
11.600 kr/år
Driftkostnad - Totalt
16.800 kr/år

Stugan


Entrén leder via ett litet skärmtak in i vardagsrummet. Här är ett fint brädtak, generös takhöjd och dekorsten på väggarna.

Ägaren öppnade upp köket 2019 och installerade ett Ikeakök med många exklusiva tillbehör så som inbyggd belysning och bänkskivor. Köksutrustningen består av diskmaskin, kolfilterfläkt, kyl/frys 2021, inbyggnads micro och ugn 2019 och keramikhäll. Här är gott om förvaring och arbetsytor.

Sovrum 1 har plats för en enkelsäng och hela långsidan är förvaring med skjutdörrar.

Sovrum 2 har plats för en dubbelsäng och skrivbord på gaveln.

Det helkaklade badrummet uppfördes 2019. Säljaren garanterar att det är fackmannamässigt utfört. Här är vikbara duschväggar, WC, toppmatad tvättmaskin, vädringsfönster, tvättställ och spegelskåp. Allt i bästa skick.

 

På tomten finns en fristående bod på 7,5kvm. Trädgården är uppdelad med en prydlig framsida med grus och dekorativa träd. Sen ger ett plank insynsskydd mot den inre trädgården med en härlig gräsmatta och insynsskyddade häckar. Här växer plommon, äpple, vinbär och vindruvor.

Tidslinje

2013 Ägaren köper stugan

2014 Värmepump installeras

2016 Ny tvättmaskin

2019 Nytt kök och badrum

I den årliga avgiften till föreningen på 11 600kr ingår det arrende, kommunalt VA, P-plats mm. Avgiften är inräknad i den uppskattade driftskostnaden på 16 800kr/år. Ägaren har haft värme på året runt.

Stugans taxeringsvärde är 267 000kr.

Inventarier och redskap så som elgräsklippare kan ingå i köpet.


Kölnan


Se hemsidan http://kolnansfritidsby.se/

Allmänt:
Kölnans Fritidsby ligger idylliskt omgiven av åkrar och betande djur, mellan Malmö och Bara. Det här är "landet på riktigt", men bara ett par minuters bilfärd till det yttre av Malmö. Fritidsområdet är kuperat med vacker utsikt över landskapet. Här finns flera grönområden och lekplatser för barnen. 

Man får ej bo permanent på området men man får lov att vistas i sin stuga när man vill. Man ska vara skriven i närområdet ( Skåne) för att få köpa stuga på Kölnan.

Överlåtelseavgiften är 2000kr för säljaren och 2000kr för köparen.
 
Aktiviteter:
På Kölnan behöver ingen gå sysslolös. Här bjuds flera aktiviteter. Loppis, allsång, stavgång, bingo och bussresor har ordnats de senaste åren. Här finns boulebana, fotbollsplan med fotbollsträning för barnen och minigolfbana. Valborg och Midsommar firas med dans, musik och festligheter vid dansbanan och föreningshuset. 

Området runt Kölnan erbjuder också en hel del aktiviteter. I området finns flera golfbanor. Och vill man testa fiskelyckan så ligger Sallerupsdammarna en kort bit bort. För barnen anordnas egna aktiviteter av föreningen.

Pudesjön är en härlig badsjö i närheten.

I Bara finns dessutom bl.a. ett utomhusbad där man kan spendera många roliga timmar en solig sommardag. Där finns dessutom en kiosk, barnbassäng och möjlighet till motionssimning. Badanläggningen har öppet alla dagar och ligger bara en kort tur med cykel eller bil från Kölnan.

Kommunikationer:
Kölnan ligger nära Yttre Ringvägen och nås fort och lätt med bil. Bussen stannar precis utanför. Med cykel från Malmö kan du välja den vackra Utflyktsstigen.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet samt andra relevanta hemsidor. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ David 0708 576232PRIS

895.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2022 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.