VÅRA OBJEKT

Renoverad stuga på Jägershill 3!

Välkommen till en ljus och fräsch stuga på bra läge. Stugan har enhetligt golv, vita ytskikt, spotlights i taket och stora rum. I den lättskötta trädgården finns ett nybyggt trädäck, äppelträd och två bodar. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.
Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Jägershill 3
Boarea
40 Kvm
Biarea
20 Kvm
Tomtarea
390 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1960
Fönster
Blandad kvalité
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten via föreningen från tidig april till sen oktober. Stenkista för avloppet.
Driftkostnad - El
4.000 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
6.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
11.500 kr/år

Stugan


Stugan inleder med ett inglasat uterum i västerläge med skjutdörr. Väggarna har 2-glasfönster åt tre håll från golv till tak. Uterummet är på ca 12kvm så tillsammans med stugans 40kvm är här gott om plats att umgås. I taket sitter spotlights och golvet är ett nyare laminatgolv.

Väl inne i stugan kommer man först in i en liten hall med möjlighet till avhängning. Stugan har genomgående ett eklaminatgolv och vita ytskikt.

Köket har bra arbetsytor och ett serveringsfönster mot uterummet där man med fördel har matplats. Utrustningen består av kyl med frysfack, spis/ugn från Electrolux, vask med 1-greppsblandare och ett vitrinskåp.

Vardagsrummet ligger i vinkel och har fyra stora fönsterpartier mot söder. Taket har spotlights och ytskikten är stilrent vita. Alla inventarier i stugan utom soffan i vardagsrummet kan ingå i köpet.

Badrummet har klinkergolv och är uppdelat i tre avdelningar fördelat på tvättställ, toa och separat duschrum. Toaletten är en el-mulltoa som fungerar året runt. Det är förberett med golvgenomgång för att byta till WC när det kommunala avloppet kommer. Duschrummet har en vikdörr av glas.

Sovrummet är väl tilltaget och det är gott om plats för dubbelsäng och garderober. Här är fina ytskikt och fönster i två väderstreck.

 

I trädgården växer det äppelträd, plommonträd och vinbärsbuskar.  Det finns ett förråd till stugan med utgång från utsidan. Här står varmvattenberedaren på ca 50L.

Det finns två bodar på tomten. Ett mindre skjul för trädgårdsredskap och en bod med fungerande tvättmaskin

Renoveringar

Ägaren köpte stugan 2015 och har sen dess bytt många fönster till 2 och 3-glas. Han har satt nytt plåttak på sovrummet och bytt hängrännor. 2019 gjordes en översyn av elsystemet och nytt elskåp med automatsäkringar och jordfelsbrytare installerades.

Stugan fick ny yttre träpanel och uterummet har fräschats upp. Stugan har fått nytt laminatgolv och 2020 lades trädäcket. Det finns en stålpaviljong med tältduk.

Inventarier och redskap så som elgräsklippare kan ingå i köpet.

I den årliga avgiften till föreningen på ca 6000kr ingår arrende, vatten mm. Avgiften är inräknad i den uppskattade driftskostnaden på 11 500kr/år. Egen P-plats kan hyras för 400kr/år.

 


Jägershill 3


Jägershill 3 är ett koloniområde som är beläget på Jägersro i Malmö, med gångavstånd till Coop Stormarknad, EKO-hallen och Jägersro Trav&Galoppbana.

Koloniområdet har 75 stugor i olika storlek och utseende och är endast avsedda för sommarboende. Området har tillgång till kommunalt vatten och el. Vattnet är inkopplat i början av April till slutet av Oktober.

Stadigvarande boende är endast tillåtet under den period som vattnet är påkopplat i området!

Halva grinden i alla gångar låses då vattnet stängs för säsong. Därför att bilkörning vintertid ej är tillåtet!

Hushållscontainer tas bort när vattnet stänges!

Bilparkering med hyrda platser finns i anslutning till området.

Under sommarmånaderna så har vi olika typer av aktiviteter för såväl ungdomar som vuxna mellan övriga koloniföreningar inom Malmö.

Överlåtelseavgift är 500kr för både köpare och säljare och betalas kontant på tillträdet.

Det finns ett beslut från miljöförvaltningen att kommunalt avlopp ska anläggas på området. Arrendeavtalet sträcker sig till 2024. Det pågår diskussioner med den privata markägaren om att kolonisterna kan få köpa loss marken.

Kontakt jagershill3@gmail.com

Hemsida www.jagershill3.se


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo, tomt och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan och tomten.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pantobjekt vilket gör att man inte får bolån på själva stugan. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ David 0708 57 62 32PRIS

530.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2022 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.