VÅRA OBJEKT

Toppskick i härligt västerläge!

På en underbar välskött och insynsskyddad tomt i härligt västerläge ligger denna stuga i absolut toppskick där det mesta är renoverat 2018. Stor altan med mysig paviljong med sol tills solnedgång


Intresseanmälan & visningar.
Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Boarea
40 Kvm
Biarea
8 Kvm
Tomtarea
300 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1950
Fönster
Isolerglas (2018)
Tak
Papp (2018)
Vatten & avlopp
Kommunalt VA, vatten April-Okt
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.680 kr/år
Driftkostnad - Totalt
5.280 kr/år

Stugan


Välkommen till denna moderna stuga i absolut toppskick belägen på en helt underbar och välskött trädgårdstomt i bästa västerläge. 

I den härliga trädgården finner man, förutom en perfekt gräsmatta, även två äppelträd, vinbär, smultron, jordgubbar, kryddor m.m. 

Det finns en fristående stuga som passar perfekt som gäststuga. Till den fristående stugan finns el draget och även vatten och avlopp.

I anslutning till den fristående stugan finns en avkopplande altan.

Det finns även ytterligare en mindre förrådsbyggnad.

Med utgång genom ett stort skjutglasparti från vardagsrummet når man den stora härliga huvudaltanen i sydvästläge med en öppen del och en del där den trevliga paviljongen är. Här njuter man dag som kväll och solar, fikar, grillar eller äter middag.

Inne i stugan är allt renoverat från grunden i minsta detalj. Ägaren har även bytt bjälklag och isolering i ytterväggar.

Alla fönster är nya isolerglasfönster.

Ljusa vita väggar och kvalitetsgolv i form av parkett.

Vardagsrummet är ett oerhört härligt rum att njuta av med det stora skjutglaspartiet mot altan och trädgård, den höga takhöjden med infällda spotlights och fönster från golv till tak mot paviljongen.

Praktiskt kök som renoverades 2015 i anslutning till vardagsrummet. Vitvaror från 2020.

Sovrum i bra storlek där det även finns plats för extra matsalsmöbler. 

Nuvarande ägare har även ibland haft vardagsrummet där sovrummet är och tvärt om. 

Modernt badrum (renoverat ca 2015) med inredning från 2021, tvättmaskin (2021) samt paxfläkt för extra bra ventilation 

Uppvärmning via energisnål luft/luftvärmepump från 2017.

Detta är en stuga utöver det vanliga och upplevelsen i verkligheten överträffar bild.

En del av de renoveringar som gjorts senaste tiden är bland annat: Fasad 2018, El 2019, Kök 2015 (vitvaror 2020), Isolerglasfönster 2018, Tak 2018, Luft/luftvärmepump 2017, Tvättmaskin och inredning badrum 2020/2021.

Avgift till föreningen är 5040kr inkl arrende, vatten, sophantering m.m.

Varmvattenberedare 60L+15L

Säljaren ser helst tillträde 31 augusti eller senare.

P-plats med separat kö

Varmt välkomna på visning!


Ärtholmen


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.

Föreningen har 20års arrendeavtal mot Malmö Stad. Avtalet oförhandlas 2029. Mot kolonisterna har föreningen 5åriga avtal som förnyas automatiskt.

1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden. 

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och bastu. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen  artholmen.vaktmastare@artholmen.org

Överlåtelseavgiften på 1500kr betalas av köparen och 500kr betalas av säljaren. Bankkonto 82149 943 593 749-6 Swish 123 173 9143


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Finansiering
Bankerna lånar normalt inte ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som en osäkert pant.

Den typ av lånelöften bankerna ger för fritidshus gäller inte för denna typ av stugor som ligger på koloniområden.

En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet, hittahem, booli m.fl. Vår proffsfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Boka ett möte för mer ingående information.
Ser fram mot ett givande samarbete/ Marcus 0704-156025 Marcus@zbf.sePRIS

995.000 kr

Som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

Marcus Zetterberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2021 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.