VÅRA OBJEKT

Drömstuga på Kölnan!

Denna stuga är något alldeles extra med sitt läge med fri utsikt mot det kuperade landskapet. Stugan har fått mycket kärlek och omtanke sen säljaren tog över den 2003. Interiört har stugan platsbyggda lösningar med smide och påkostade detaljer. De många smarta biytorna gör att denna stuga upplevs som en mindre villa i storlek. Inventarier och redskap kan ingå i köpet. Här kommer du trivas!


Intresseanmälan & visningarObjeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Kölnan
Boarea
40 Kvm
Biarea
27 Kvm
Tomtarea
375 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1973
Fönster
2-glas och 3-glas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp. Vattnet stängs av i slutet på oktober och på i början på april.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
12.562 kr/år
Driftkostnad - Totalt
17.662 kr/år

Stugan


En altan med fantastisk utsikt löper längs med hela södra fasaden och leder in till verandan.

Det är öppet mellan verandan och vardagsrummet så det blir i praktiken 40+12kvm boyta. Här finns ett platsbyggt långbord med förvaring under bänkarna. Med några enkla handgrepp så blir verandan ett extra sovrum med en dubbelsäng.

Vardagsrummet har ett rustikt brädgolv och en gjutjärnskamin av märket Belly Button som en gång har värmt upp en en järnvägsvagn. Nu får man elda med en etanolbrännare i kaminen. Vanlig vedeldning är inte tillåten enligt föreningens stadgar. Under kaminen ligger klinker och baksidan har dekor-sten. Snickarglädje och smide hittar man överallt ( ägaren är smed ).

Ett barbord gränsar av mot köket som är inrett med smart snickarglädje och handsmide. Utrustningen består av kyl, spis/ugn från Gorenje och fläkt med handsmidd kåpa. Ett klaffbord är infällt i väggen. I boden finns en stor kyl och frys.

Sovrummet har platsbyggd inredning med en hög 160-säng med förvaring under samt två garderober.

Badrummet är väl tilltaget med våtrumsmatta och våtrumstapet från 2010. WCn är ny och här finns en stor duschhörna med vägg av betongglas. Tvättstället i hörnet med platsbyggd inredning är både praktisk och snygg. Här finns även vädringsfönster och elektrisk handdukstork.

 

Från vardagsrummet tar man sig ut till det rum vi kallar skärmtak men som mer är ett inglasat uterum på 15kvm. Här har du närkontakt med trädgården i alla väder och skjutdörrar åt både söder och väster ger flexibilitet.

Bredvid skärmtaket finns en bod som är sammanbyggd med stugan på ca 8kvm. Här finns en stor kyl och frys samt goda förvaringsmöjligheter. I boden finns även en tvättmaskin.

En liten plåtbod på 3kvm rymmer trädgårdsredskapen.

På vinden finns varmvattenberedaren på 80L.

Trädgården har ett fantastiskt högt och tyst läge med fri utsikt över ett vackert landskap. På tomten växer det hallon, amerikanska blåbär, jordgubbar, rabarber och ett magnoliaträd.

 

I den årliga avgiften till föreningen på 12 662kr ingår det arrende, kommunalt VA mm. Avgiften är inräknad i den totala årliga driftskostnaden på 17 662kr.

Stugans taxeringsvärde är 134 000kr.

Värmepumpen är från 2018 och kan även användas för att få kyla under heta dagar.

Från september-maj är alla parkeringar fria för alla i 24timmar.


Kölnan


Se hemsidan http://kolnansfritidsby.se/

Allmänt:
Kölnans Fritidsby ligger idylliskt omgiven av åkrar och betande djur, mellan Malmö och Bara. Det här är "landet på riktigt", men bara ett par minuters bilfärd till det yttre av Malmö. Fritidsområdet är kuperat med vacker utsikt över landskapet. Här finns flera grönområden och lekplatser för barnen. 

Man får ej bo permanent på området men man får lov att vistas i sin stuga när man vill. Man ska vara skriven i närområdet för att få köpa stuga på Kölnan.

Överlåtelseavgiften är 2000kr för säljaren och 2000kr för köparen.
 
Aktiviteter:
På Kölnan behöver ingen gå sysslolös. Här bjuds flera aktiviteter. Loppis, allsång, stavgång, bingo och bussresor har ordnats de senaste åren. Här finns boulebana, fotbollsplan med fotbollsträning för barnen och minigolfbana. Valborg och Midsommar firas med dans, musik och festligheter vid dansbanan och föreningshuset. 

Området runt Kölnan erbjuder också en hel del aktiviteter. I området finns flera golfbanor. Och vill man testa fiskelyckan så ligger Sallerupsdammarna en kort bit bort. För barnen anordnas egna aktiviteter av föreningen.

Pudesjön är en härlig badsjö i närheten.

I Bara finns dessutom bl.a. ett utomhusbad där man kan spendera många roliga timmar en solig sommardag. Där finns dessutom en kiosk, barnbassäng och möjlighet till motionssimning. Badanläggningen har öppet alla dagar och ligger bara en kort tur med cykel eller bil från Kölnan.
Närservice:
Kölnans Fritidsby har ingen egen butik. Men i Bara, på cykelavstånd, finns all service man kan behöva med livsmedelsbutik, pizzeria mm. Dessutom ligger Toftanäs bara några minuter med bil från koloniområdet. Där finns ICA Maxi, Blomsterlandet, byggvaruhus, bensinmack osv. 


Kommunikationer:
Kölnan ligger nära Yttre Ringvägen och nås fort och lätt med bil. Bussen stannar precis utanför. Med cykel från Malmö kan du välja den vackra Utflyktsstigen.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad.  Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

895.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2021 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Sarvitech.